Een guest-post van Verena: dat weet ik wel! Native Superfoods, Schoon Het Eten

“Verena, wat is het? Zuurkool sap?!”, mijn vriendin zegt Dani, en trekt de Tetra-pack met de toppen van de vingers van mijn keuken plank. Ook de vlas, ik inflatoire overal in de rook, werd beschouwd met abschätzigem bekijken, en gedegradeerd mijn geliefde rozemarijn en dennennaalden. Brandnetel lijkt voor velen eerder een moderne methode van foltering dan een lekker Drankje. En ik vergeet nooit de blik op mijn vriendin Candy, als je toegelaten jezelf, gekonfijte rozenblaadjes tijdens de processie in een doos en schudde zijn hoofd. Deze gevonden voorwerpen in mijn keuken te nemen van mijn vrienden als een typische ökotropholog of typische Verena.

Confessions-of-a-food-expert

Op dit moment, ik kan tegen elk een spits opmerking over mijn “eten schatten” met een onverslaanbaar concept: De lokale Superfoods! Klinkt heel fancy, rechts? Dat maakt mij meer een trendsetter dan de eigenzinnige voeding tante, en, naast een kleine afbeelding te polijsten voor mezelf, ik kan een beetje van Marketing voor de binnenlandse varianten van dit power voedsel. Maar zonder gekheid, het woord “Superfood” je kunt niet horen als een actief onderdeel van de food industrie. Bijna elke dag een nieuw wonder voedsel om te knallen in het Uitspansel van de Superfoods. Kristin heeft geschreven hier, Ja hier en daar een aantal artikelen over Superfoods, en maken ze duidelijk dat Superfoods, als ze worden geplaatst in een gezonde en schone dieet, ook zinvol.

Voor mij is de Hype rond Superfoods heel duidelijk zijn: Onze (schoon) kan eten super toont zijn krachten. Voeding heeft een belangrijke invloed op ons welzijn, ons humeur en onze prestaties. We kunnen veel baat hebben bij een evenwichtige voeding. De persoonlijke Turbo is op onze platen – de enige zelfs bewust van te zijn. Ook de grote interesse in wat te eten, ik ben persoonlijk erg blij, en ook van de Superfood Trend is verantwoordelijk. Toegegeven, Acai, Goji en Chia geluid een beetje liefhebber dan tomaten, Radijsjes en asperges – maar, hey, geven een paar van de lokale vertegenwoordigers van de soorten Superfood is een Kans. U zult verbaasd staan over wat voor krachten er in onze lokale Superfoods zitten.

Kleine Pakketten

Het hoge vezelgehalte zorgt vlas zaden een echte Superfood. Voedingsvezels bronnen, en om het volume te verhogen van ons voedsel, die heeft een lange verzadiging. Of in granen, brood, in een Smoothie of als Topping op de salade, er zijn veel mogelijkheden, de kracht van de korrels te worden opgenomen in de dagelijkse voeding. Altijd drink voldoende, ten gunste van de bronnen! De Lijnzaad opgenomen in de slijmstoffen platter onze darmen en zorgen voor een goede spijsvertering. Daarnaast is het Zaad als leverancier van waardevolle Omega-3-vetzuren. Vlas zaden zijn ook kopen in de biologische kwaliteit, zeer goedkoop, en in mijn mening, één tot twee theelepels dagelijks zijn een Must-have in een gezonde voeding.

Zuur maakt fit

De volgende lokale super food is Zuurkool, dat is, helaas, vaak geserveerd als bijgerecht bij stevige vleesgerechten. Zuurkool is de bedoeling om de Ster op de plaat, want het is een echte Vitamine C-bom. Door de Verwarming, het gaat om het verliezen van Vitamine C, maar is ook opgenomen in de bereide Zuurkool is nog steeds een groot deel van de Vitamine. Een ander pluspunt is het melkzuur dat heeft een positief effect op de darmflora en daarmee een goede Basis voor het immuunsysteem. Ik noemde aan het begin van zuurkool sap is de smaak is een echte uitdaging, ik geef het toe. Dankzij de melkzuur, het brengt dynamiek in de darm en is een natuurlijke remedie voor constipatie. Zuurkool smaakt ook goed koud als salade. Ik hou van de combinatie met oranje stukken en walnoten heel veel. Ook zuurkool soep smaakt voor mij persoonlijk zeer goed. Bovendien, de groente is zeer laag in calorieën, maar vanwege het hoge vezelgehalte, lang moe van.

Scherpe Ballen

Lokale Superfoods zijn Radijs, want ze bevatten mosterdolie, die geeft hen de kenmerkende scherpte. Het is antibacterieel en ondersteunt het lichaam bij de afweer tegen virussen. Bovendien, Radijsjes leveren vitamine A, B1, B2 en C. De kleine groenten is net zo veel een blütlern zoals radijs of raapstelen aan het Kruis. Ook de twee grotere neven en nichten van de punten met anti-bacteriële mosterd oliën. Wie zou gedacht hebben dat het Radi (gesneden radijs met een beetje zout), het eten, waaronder een traditionele biertuin, een echte thuis Superfood?

Vitale stof pijl

Asperge bevat asparagine zuur en kalium, en het stimuleren van de nierfunctie, diuretisch effect en dus ook een zuiverend effect. Hij biedt zeer weinig calorieën (20 kcal per 100 g), omdat het bestaat hoofdzakelijk uit water, en is een echte slanke gerechten. Foliumzuur, Magnesium, ijzer, zink en mangaan zijn andere waardevolle bestanddelen van de Koninklijke groenten. Om u te beschermen, moeten de asperges worden gaar gestoomd in de korte-beet, hij smaakt het beste, denk ik. Vaak worden de asperges geserveerd in combinatie met een hollandaise Saus, en de saus maakt op de slanke groente is een totaal vet bom. Duidelijk zijn, kunt u uzelf trakteren op iets dergelijks, maar er zijn vele andere combinaties die gebalanceerd is en super van smaak. Groene asperges salade met aardbeien, pijnboompitten, zwarte peper en een beetje balsamico azijn bijvoorbeeld.

Red Force

Vanaf juli is het seizoen voor de binnenlandse tomaten, die kan worden gevonden in het Super – of Bio-markt vaak aan de regionale zeehonden herkennen begint. Tomaten bevatten de kleurstof lycopeen, gekwalificeerde hem of haar naar de Status van ‘Superfood’. Hij werkt als een antioxidant en beschermt de cellen tegen vrije Radicalen, die worden gemaakt voor het maken van een aantal van de ziekten verantwoordelijk. Daarnaast lycopeen beschermt tegen oxidatieve Stress. Veel lycopeen bevat de tomaat, de rozenbottel. Echter, ik vind dat u kunt integreren tomaten gemakkelijker in het dagelijkse dieet. Bijvoorbeeld, op een mooi volkoren brood met roomkaas en tomaat, in enig Vorm van een kleurrijke groente roerbakken of zo weinig tomaat als een Snack. De native Superfood past overal!

Heimische-Superfoods-Tomaten-Leinsamen-und-Co

Dus u ziet: Er zijn een aantal lokale Superfoods staan op je te wachten als ik kon, hopelijk deze kleine selectie zal aantonen. Koop de beste seizoensgebonden en regionale, voor zover het mogelijk is, dan heb je de beste kansen, ook de thuisbasis van de grote bestanddelen van deze eenvoudige Supersterren te profiteren. U een combinatie van exotische en lokale Superfoods, een val zeker. Hoe zou het zijn, bijvoorbeeld met Radijs gemengd met Mango en spinazie in uw Superfood Smoothie? Ik, persoonlijk, ben zeer dankbaar voor welke geweldige mogelijkheden er zijn om zijn dieet gevarieerd en kleurrijk.

En nu, laat mij u vertellen: Wat is je persoonlijke Superfood?

Veel groeten en tot ziens, Verena

Geef een reactie