DIY: plantaardige gisten – instructies + recept

Het Fermenteren is een van de oudste behoud methoden om groenten te behouden. De speciale functie van de Fermentatie is dat de groenten zijn niet verwarmd en dus alle voedingsstoffen intact blijven. En er is meer: Door de fermentatie wordt melkzuur) bacteriën, die bijzonder gezond voor de darmen. Gefermenteerde groenten is dus, in ieder geval in de raw food keuken.

Rote Bete fermentiert mit Feldsalat1

De meest bekende gefermenteerde groenten zijn waarschijnlijk Zuurkool (melkzuur fermentatie, bewaard kool) en Kimchi (afkomstig is van de koreaanse keuken – gefermenteerde China koolbladeren, gember, knoflook, en afhankelijk van het recept, extra ingrediënten). In principe zijn alle plantaardige fermenten. Hier is een klein beetje moed, experiment en verbeelding zijn gewoon te vroeg, want er is geen “goed” of “fout” wanneer je Onrust, je moet het gewoon proberen wat je wilt. Maar daarover later meer. Hier zijn de dingen die nodig zijn voor Vergisting zijn:

Nodig:

  • Groenten (bijvoorbeeld, kool, rode Bieten, pompoen, wortelen, paprika ‘ s…)
  • Het mes en de snijplank of Rasp, groentesnijder of food processor
  • Kom
  • (Zout)
  • Water
  • Schip om te Rijzen (bijv., Mason Jar)
  • Gewicht te Klagen
  • Geduld en tijd 🙂

De groenten (Gisten) voorbereiding:

De groenten worden eerst grondig gewassen en vervolgens in stukken of strook gesneden, geraspt, geraspte kaas of geschoren. De beste harde groenten, zoals kool, rode Bieten, pompoen, wortelen of paprika ‘ s zijn “. ‘Zachtere’ rassen, zoals bijvoorbeeld tomaten zijn zeer “papperig”. De groenten worden dan geperst in een kom samen stevig aan, zodat het sap stopcontact. Dit kan bijvoorbeeld met een stamper. Voeg dan het water, en zelfs zo veel, dat de Gisten is net zo onder de regel, de plant is niet genoeg in zijn eigen sap. Afhankelijk van uw smaak, dan is zout toegevoegd kunnen worden. Zout wordt tijdens het fermentatieproces, maar geen “Must”, groenten worden gefermenteerd in water. Echter, de smaak door de toevoeging van zout, natuurlijk, anders, en ook de groei van de “goede” bacteriën. Per kilogram groenten, bijvoorbeeld, 1 theelepel zout gebruikt kan worden. Maar dit is echt een ruwe versie van de handleiding en je hebt gewoon om uit te proberen wat goed smaakt. De minder zout is toegevoegd, hoe sneller de groenten worden gefermenteerd.

De Gisten in een gisting schip

Als de Gisting blijft voor weken of zelfs maanden, in een schip, moet bijzondere aandacht besteed aan de kwaliteit. De beste vaten gemaakt van glas of keramiek zijn geschikt. Naast een geschikt vaartuig moet u ook een gewicht te Klagen. Er zijn bijvoorbeeld speciale Gärtöpfe met weging stenen*, heb ik mijn Mason Jar weckpotten met BNTO-gebruik*. De BNTO plaats, heb ik gevuld met het Klagen met het water.

Tijdens het vullen van de gisting in het vat omhoog op een paar centimeter moeten worden. Het schip is vervolgens afgedekt en op kamertemperatuur laten staan.

Duur en smaak

Zoals reeds hierboven is geschreven, de groenten zal onmiddellijk beginnen te gisten, en er is geen punt waarop het Gisten is “klaar”. Dit is uitsluitend een kwestie van persoonlijke voorkeur. Het is daarom, om te proberen het in de tussen tijd gewoon hoe de groenten op smaak.

Wanneer de Gisting heeft bereikt de gewenste zuur, het wordt verbruikt of in de koelkast (voordat het zover is, hebben we links gaan staan bij kamertemperatuur). Als de Gisting vertraagt en de smaak is grotendeels gehandhaafd.

Als de Gisten (in dit geval rode Biet), vervolgens na een paar weken: Rote Bete fermentiert

Voor Meer Tips

Er zijn vele manieren om de smaak van de gefermenteerde groenten:

  • Uien, knoflook en verse kruiden tot het Gisten type
  • Specerijen, zoals komijn, mosterd of Peperkorrels toevoegen
  • met de hoeveelheid zout gebruikt en het experiment: ik hou van, bijvoorbeeld, zwarte Hawaiian zout* (die ik heb gezien, door de manier, Hawaii is nergens ;-))

Ook hier moet je gewoon een beetje dapper en experimenteer!

Door de manier: Het is geen toeval dat ik zojuist gisting, een bijdrage leveren aan het onderwerp. Vandaag (24. Januari 2016) te worden uitgevoerd om 16.30 uur het programma “beter Eten – Tarik kook je fit” bij de NDR, waarin ik te gast was:

Vandaag heb ik geschoten met een (TV -) Koch @Tarik roos voor de NDR en koken voor mij! Het was heerlijk! Ik geef je nog weten wanneer de zending worden verzonden! fans.

Van Hannah Frey (@projekt_gesund_leben) posted a photo on 24. Nov, 2015 at 6:26 PM

Het gebied salade met Ricotta kaas, gefermenteerde rode Biet en walnoten gekookt Tarik in de show voor ons. Het thema was: “Gezonde tegen regenachtige dagen”. Ik weet niet de zending nog niet en ik ben nu al enthousiast! Veel plezier om naar te Kijken!

EDIT: Hier kunt u controleren of de zending.

Rote Bete fermentiert mit Feldsalat2

%image_alt% Veld salade met Ricotta kaas, gefermenteerde rode Biet en walnoten kernels stemmen: 3-rating: 4.67: het recept tarief! Print recept vak, salade met Ricotta kaas, gefermenteerde rode Biet en walnoten kernels stemmen: 3-rating: 4.67: het recept tarief! Print recept porties voorbereiding 2 10 minuten porties voorbereiding 2 10 minuten

  • Menu Hoofdgerecht
  • Vegetarische keuken

Ingrediënten

  • 150 g veldsla
  • 100 g Ricotta kaas
  • 2 EETLEPELS olijfolie*
  • 2 EETLEPEL citroensap
  • 100 g rode Biet, gefermenteerde
  • 4 EETLEPELS noten kernels
  • Zout* Peper

Porties: Ingrediënten

  • 150 g veldsla
  • 100 g Ricotta kaas
  • 2 EETLEPELS olijfolie*
  • 2 EETLEPEL citroensap
  • 100 g rode Biet, gefermenteerde
  • 4 EETLEPELS noten kernels
  • Zout* Peper

Porties:

  • Menu Hoofdgerecht
  • Vegetarische keuken

Instructies

  • De sla wassen, lezen, droog, en op twee borden.
  • Ricotta met olijfolie en citroensap mengen, en ook op twee borden. De gefermenteerde rode Biet.
  • Walnut kernels grof hakken en over de rode Biet.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Een goede eetlust en veel plezier met het Proberen!

    Geef een reactie