Bij het koken om tijd te besparen – 7 tips

Voor mij een zeer belangrijk aspect in het koken is – in aanvulling op de punten die het nodig heeft om gezond te zijn en goed smaken – die de maaltijden kunnen worden klaargemaakt. Op een normale dag kan (en moet) ik niet meer dan 30 minuten koken. Ik kook meestal een dag, en dan meestal in de avond, en ik zal blij zijn als ik eindelijk op de Bank! 😉 In deze post heb ik samengesteld voor u 7 tips van mij, die ik u tijd besparen bij het koken.

Voorbereiding is het A en O

Een goede voorbereiding voor mij is het A en O, om tijd te besparen. Dat doe ik in het weekend altijd een maaltijd plan voor de week, winkel dienovereenkomstig en hebben de recepten klaar (op de iPad / Tablet, gedrukt in kookboeken…). Vroeger, echter, ik heb gewinkeld bijna elke dag en op de uitloper van de gekookte, dat heeft me in de supermarkt. Dit was niet alleen veel meer ongezonde, maar al met al, veel meer tijd. Voor gedetailleerde informatie over de week van de planning en mijn voorbereiding kunt u vinden in dit artikel.

Pre-koken

Ik kook ‘ s avonds, en vaak heb ik ook koken. In de verenigde staten, maaltijd prep is nog steeds een grote Trend. Hoewel ik niet koken voor een hele week, maar vaak voor de eerstvolgende lunch. Of ik bereid grotere porties (bijv., Quinoa), dat ik u in de volgende paar dagen. Ook hier kan worden opgeslagen met een slimme planning, goede tijd.

Wochenplan

Orde is de helft van het leven

…is dat echt zo! Ik heb kasten in het weekend van onze voorraad weer schoongemaakt. Als de kasten worden gesorteerd en opgeruimd, vind je de materialen die je nodig hebt veel sneller en hoeft niet te zoeken naar uren na een bloem of linzen. Bovendien, om ook bespaart geld: Zoals ik in het weekend had ik nog wat eten, waarvan ik wist helemaal niets van – die nu gebruikt worden voordat nieuwe worden gekocht.

Ook is het handig, voor het koken het recept, lees dan zorgvuldig en gebruik van de benodigde materialen en ingrediënten om uit te groeien tot het – want dat bespaart tijd.

Snijden helpen

Ik hou van mijn Nicer Dicer*! Met deze keukenhulp kan worden gesneden fruit en groenten snel en eenvoudig in blokjes, staafjes, kwart, achtste of plakjes kan worden schaven, slijpen en nog veel meer – ideaal voor als u geen zin, (te besteden voelt als) leeftijden, met knipprogramma. Cut-up groenten (bijvoorbeeld aardappelen) is veel sneller. Hier heb ik gerapporteerd over die in detail.

 Obstsalat Nicer Dicer 4

Een fornuis en een waterkoker

Ik gebruik al enige tijd de snelkookpan vitavit premium, Fissler*, die mij gegeven is voor gratis (ik heb het al gemeld aan de keuken kant). De snelkookpan ik voornamelijk gebruik voor voedsel, de noodzaak om te koken erg lang. Om dit te doen, rode Biet of sleeve zijn, bijvoorbeeld fruit.

Mijn waterkoker gebruik ik vaak om tijd te besparen. Ik verwarm het water in de waterkoker en het dan in de pot, dus het kookt sneller.

Fissler Schnellkochtopfen 1

 

Ingeblikt Voedsel

Peulvruchten gare ik maar niet altijd zelf, maar terug te vallen op gekookte kikkererwten, kidneybonen en co. uit het glas. Ik zorg ervoor dat ze bevatten geen additieven, dan is dit voor mij geen Probleem. De bespaarde tijd is Goud waard!

“Één-Pot” / “Een Pan”Gerechten

Gerechten waarvan de bereiding vereist alleen een pot (“Een Pot”) of in een pan (“Een Pan”), is er nog een moet altijd rechts, denk ik! Ik hou van, bijvoorbeeld, Een Pot Pasta, want dit is niet alleen bereid heel snel. Zelfs curry ‘ s kunnen goed in een grote koekenpan of in een pot te koken. Recepten die je kunt vinden, bijvoorbeeld in “Schoon Eten – koken met Superfoods”*. Het feit dat slechts één pot wordt gebruikt, de afwas is lager, wat weer tijd bespaart.

One Pot Pasta

Wat zijn je tijd besparen tips bij het koken? Laat ze in de comments!

Geef een reactie