Superfoods: Rauwe Cacao

Mijn eerste ontmoeting met rauwe cacao had ik in de lagere school, toen bezocht ik met mijn klas in het chocolade Museum in Keulen. Echt, het onderwerp is niet geïnteresseerd me op het moment, dus het Hoogtepunt van deze reis is de Smaak van melk chocolade op het einde van de gids. Vandaag ziet het er een beetje anders, en ik zou snel naar de chocolate Museum in Hamburg-harburg, het Chocoversum,. Ook tijdens mijn diploma, heb ik de cacaoboon ben voldaan nogmaals, zoals we in het spaans klasse over de Conquistador Hernán Cortés talen, de 15. Eeuw brachten cacao naar Spanje. De Spanjaarden, maar op het moment dat het was zoals ik in mijn Kindertijd – de rauwe cacao gevonden weinig aanmoediging, want hij smaakt niet zo zoet als chocolade, maar eerder bitter. Als de cacao in de 17e eeuw. Eeuw werd gemengd met melk en suiker, is hij populair was.

Rohe Kakao Nibs

Terwijl de “normale” chocolade wordt vaak geassocieerd met Obesitas is rauwe cacao is een echte Superfood. De cacaoboon (het zaad van de cacaoboom) mag niet meer dan 42°C is verwarmd, verliest het ook zijn voordelen voor de gezondheid, daarom, de enige rauwe cacao is een Superfood. De klassieke cacaopoeder of chocolade die we kennen uit de supermarkt zijn meestal verwarmd tot ongeveer 130°C, waarbij de waardevolle stoffen in de cacao-bonen worden vernietigd. Verwarmd en meer verwerkte melk chocolade is toegevoegd door de toevoeging van vet en geraffineerde suiker is altijd ongezond te zijn en te genieten met mate.

Rauwe cacao, daarentegen, heeft een hoge concentratie van anti-oxidanten en bevat het “Geluk neurotransmitters” dopamine en Serotonine. Daarom, cacao geeft ontspanning, vermindert Stress en verhoogt het welzijn, daarnaast vermindert het risico van hart-en vaatstelsel van de ontwikkeling van ziekten. Cacao heeft, in aanvulling op het hoge vetgehalte in aanvulling op een verscheidenheid van verschillende, en een deel van de waardevolle stoffen (ongeveer 300 verschillende stoffen). Cacao en cacao-afgeleide donkere chocolade (bittere chocolade) kan beschermen tegen een hartaanval en beroerte en hebben een algemeen positief effect op het cardiovasculaire Systeem. Het belang van een hoog cacaogehalte, want het is voor de positieve effecten van verantwoordelijk – u moet daarom eerder kiezen voor bittere chocolade.

Rauwe cacao bonen-hele bonen, cacao nibs* (ongeveer 2-3 mm breed, gebroken cacao, zoals u kunt zien in de foto hierboven) en als poeder*. Rauwe cacao poeder kan worden gegeven, bijvoorbeeld in Smoothies, cacao-Nibs ik ben en in mijn Ontbijt, bijvoorbeeld, in mijn Overnight Oats, of mijn Amarant-Joghurt-Pop. U kunt knabbelen, maar ook tijdens de dag, bijna als een chocolade vervanging. In Muffins, cakes of koekjes, dan kan dat ook.

En er zijn nog veel meer ideeën over wat je kunt doen met rauwe cacao Nibs of raw cacao nog steeds doen. Een recept idee, ik zal u laten zien in de komende paar dagen hier op de Blog. Schrijf me je ideeën en recepten-suggesties in de comments, ik ben blij! 🙂

Geef een reactie