Mijn Zomer Snack: Schoon Framboos-Kokos-Ballen

Alleen in de zomer is recht voor onze deur en we zijn getuige van de eerste warme, bijna zwoele dag. De hitte van de zomer is in mij, zeker velen van jullie hadden een merkbare invloed op de eetgewoonten. Onze eetlust terug is meestal een beetje. Wij geven de voorkeur om te eten salades en vers fruit in plaats van gekookt voedsel. Ijs in plaats van chocolade. En lichte Snacks in plaats van de enorme porties.

Sinds ik op het idee gekomen dat het niet noodzakelijkerwijs een zomerse, zoete, maar vooral schone Snack die alleen bestaat uit vers fruit. Iets om zorgeloos Snacken….een beetje zoals Rafaello misschien…..maar fruitige en gezonde variant! Mmmhhhh……kun je je voorstellen wat ik bedoel? Ik gaf in mijn energie bars-experimenten-keuken en een recept voor het creëren van schone, zomer gevonden-licht-energie ballen, die zijn gewoon onweerstaanbaar lekker. Ik hou van Raffaello! Maar dit framboos-kokos Ballen ik nog meer liefde!

De zomer kan komen. De framboos-kokos Ballen zijn klaar. 🙂

Himbeer-Kokos-Balls

Ingrediënten voor ongeveer 20 framboos-kokos-Ballen:

  • 1 Kopje Kokos Chips
  • 2 theelepels van frambozen poeder van Lebepur
  • 1/3 Cup Golden Lijnzaad
  • 1/2 Kop van gepofte Amaranth
  • 3 EETLEPEL Chia zaden
  • 2 EETLEPELS kokosolie/ kokosvet
  • 1 Kopje gedroogde gemengde bessen, ongesuikerd, ongezoet
  • 8 data
  • 1 EETLEPEL limoensap

Voorbereiding van de framboos-kokos-Ballen:

  • Data – verwijder de pit indien nodig, en een keuken mes of met de Tupperware-chef verpletteren. De kokosnoot Chips – indien nodig – een beetje fijn verkruimelen. De kokosnoot olie moet worden vloeibaar.
  • Alle ingrediënten in een grote kom en gebruik je handen of een lepel goed mengen zodat het een vrij homogene massa.
  • Van de massa met de vingers tussen de hand en de framboos-kokos-knoppen-bal vormen. U moet ongeveer 2 cm in diameter. Ik krijg voor te Bereiden over de 20 ballen uit de menigte.
  • Nu heb je een keuze: je kan een framboos-kokos-Ballen ofwel consumeren raw, dan kun je gewoon komen om af te Koelen voor het eten in de koelkast. U kunt echter ook kort in de oven licht krokant “bakken”. Voor dat je ze laat op 150° gedurende ca. 5-7 minuten in de oven. Ik heb geproefd van beide versies erg goed. De ruwe versie was mijn favoriet – nice en gekoeld!
  • Eigenlijk heb ik niets te zeggen meer of? Je laat je proeven van wat zou de smelt in je mond. De framboos-kokos Ballen zijn een absolute droom! Heb je de Zoetheid van de data, de Fruitigheid van de gedroogde bessen en het limoensap, het Exotische, de kokosnoot Chips en de kokosolie en het Licht door de schoot Amarant.

    Voor mij is de framboos-kokos-Ballen nooit langer dan 3 dagen…maar alleen omdat ze al voorgegaan in de mond. 🙂 Ik aanbevelen als een opslagmedium voor de raw-energie ballen of energy bars in het Algemeen, meer dan 3-4 dagen in de koelkast. En misschien daarna weer snel te bereiden van verse…het zal niet lang duren!

    Veel plezier voor de zomer snacken!

    Geef een reactie