Zo ben ik vaak gevraagd voor recepten voor suikervrije taart! Ik ben het volledig begrijpen, want het is niet zo gemakkelijk, een heerlijke, suikervrije cake. Cake zonder suiker is, in feite, meer brood! 😉 (Meer over deze en andere informatie van de kaken na het Schoon-Eten-concept, dat is, zonder meel en suiker, kan worden gevonden in dit bericht.)
Om de dag te vieren (vandaag is mijn verjaardag) heb ik gisteren gebakken Banaan Brood dat wordt gegeten vandaag voor het Ontbijt. Het is alleen gezoet met bananen, en het is een variant of wijziging van de Banaan Brood met walnoten van mijn boek “de Schone Eten Basics”. Er zijn aardbei-Chia jam (met witte Chia zaden* en puree).
Gisteren avond heeft mij het recept van de Plugin die ik normaal gebruik, door de manier, de zenuwen gebroken, omdat het werkt, helaas – dat is de reden waarom er geen recept vandaag, in de gebruikelijke Vorm. Maar ik hoop dat ik binnenkort alles is weer up and running en ik kan het recept in de ‘mooie Vorm” – zou dat niet een mooi verjaardagscadeau! 😉
Banaan Brood met hazelnoten
Ingrediënten voor een madeleinevorm (28 cm):
3 rijpe bananen 50 ml Olie (hazelnoot olie*, kokosolie* en zonnebloemolie) 300 g spelt volkorenmeel 1 theelepel bakpoeder 1/2 THEELEPEL kaneel 1 Msp. begane vanille 1 snufje zout 100 g hazelnoten kernels
Voorbereiding:
Goede Eetlust! 🙂