Koekjes gewoon horen bij het Advent seizoen en Kerst. In de laatste paar jaar heb ik mezelf getraind om het optimaliseren van biscuit recepten””: ik wilde koekjes te bakken zonder suiker. En zonder witte bloem. En zelfs zonder Boter en melk. Je moet zo gezond mogelijk. Dit leidde tot de man van het huis vond dat ik een slechte Baker, en het deeg was niet eetbaar. Zo vond ik mezelf en heb besloten dat het goed is als er cookies worden zoete en bloem. Ik heb het geprobeerd, dus in het weekend, wederom in de cookie bakken en de smaak. De man kwam uit de Verbazing die hij verwacht had, maar niet eetbare koekjes zijn meer zoals brood, dan na de Kerst smaak.
Gebakken, ik heb kardemom, onder andere, koekjes en haver-sinaasappels-cookies, zou ik jullie willen voorstellen aan jullie, jullie beiden. In plaats van de normale huishoudelijke suiker, ik koos voor het gebruik van kokos suiker, maar ook hier zijn er relatief weinig. Ik ben bang van hoe veel suiker wordt gebruikt bij het bakken recepten. De tarwe bloem heb ik vervangen met een hele speltmeel en kamutvollkorn bloem. Kamut ik u gepresenteerd in deze post. Kamut heeft het voordeel dat de granen zijn heel helder en de daaruit voortvloeiende volkoren meel eruit ziet na een volkoren meel. Omdat het zo licht is, heeft het nauwelijks voelt iedereen dat het een volkoren meel. In mijn Alnatura te kopen Kamut als het graan, ik sleur hem daar op de grond in de graanmolen is makkelijk, dus ik kamutvollkorn bloem met huis nemen. Voor mij persoonlijk is deze bloem smaakt ook erg goed. Om Uit te knippen, ik gebruikte mijn Boeddha-vormige cookie Cutter* en ook mijn nieuwe Yoga cookie cutter van de ‘Zoetheid van Yoga” via Dawanda. Dit kan ik niet aanraden, maar helaas. U kunt zien in de foto ‘ s die de armen en benen van de personages zijn zeer dun – het uitsnijden van de koekjes en ook de schone heeft het zo gemaakt dat het, helaas, niet leuk. Er zijn ook deze Yoga cookie cutters*. Maar nu op naar de recepten! De eerste is het recept voor veganistische kardemom cookies:
Kardemom-cookies (vegetarisch) Recept Type: Nagerecht Keuken: Vegetarisch Auteur: Hannah bak voorbereidingstijd: 15 minuten kooktijd: 10 minuten Totale tijd: 25 minuten let op – het deeg moet rusten voor 2 uur in de koelkast! Ingrediënten
- 125 g spelt volkoren meel
- 50 gram [url href=”http://amzn.to/1SLhY70″]kokosbloesem suiker*[/url]
- 1/2 theelepel [url href=”http://www.projekt-gesund-leben.de/2013/12/ist-backpulver-eigentlich-gesund/http://”]terug Pulver[/url]
- 5 Kardemom Peulen
- 1 THEELEPEL kaneel
- 1 Msp. Vanille
- 50 ml zonnebloemolie
Instructies
3.4.3174
En de tweede is een recept voor veganistische haver-sinaasappels-cookies:
Havermout oranje van cookies (vegetarisch) Recept Type: Nagerecht Keuken: Vegetarisch Auteur: Hannah bak voorbereidingstijd: 15 minuten kooktijd: 10 minuten Totale tijd: 25 minuten let op – het deeg moet rusten gedurende 1 uur in de koelkast! Ingrediënten
- 300 g kamutvollkorn bloem (Kamut, er zijn bijvoorbeeld. [url href=”http://amzn.to/1Fno6bB”]hier[/url] of in de Bio-Belasting, met een graanmolen, het kan ook worden gemalen thuis)
- 100 g havermout (fijn gemalen)
- 1 THEELEPEL bakpoeder
- 80 gram [url href=”http://amzn.to/WSeR1B”]kokosbloesem suiker*[/url]
- 1 Msp. begane vanille
- 1 THEELEPEL peperkoek spice
- 180 g Margarine
- 1 EETLEPEL rijst melk
- Sap van 1/2 Sinaasappel
- geraspte sinaasappelschil (organische)
Instructies
3.4.3174
Tips voor het bakken in overeenstemming met de Clean Eating concept (zonder suiker en meel van tarwe) kan worden gevonden in dit bericht!
Een goede eetlust en veel plezier in de Kerst-bakker! 😉