Hoewel de zomer aan het afzwakken is gewoon een beetje, ik had al weken wil nu eindelijk eigen ijs op schonere base. Ik ben dol op ijs in de zomer, maar als ik kijk naar de ingrediënten van een typische ijs maker, die brengt mij aan het Denken. Neem een kijkje op de ingrediënten lijst! Het is verbazingwekkend wat is er gevonden: “glucosestroop, suiker, gezoete gecondenseerde melk, gecondenseerde magere melk, glucose-fructosestroop, emulgator, nat mooie behoud van middelen, boter puur vet, verdikkingsmiddel, kleurstof, enz.” Niet echt! Dat heeft te gaan in de cleaner(hij) Vorm, dacht ik bij mezelf en dus afgelopen weekend weer in mijn keuken te experimenteren.
Een lekker recept voor een Schoon het Eten van ijs met Matcha poeder en banaan vandaan kwam. En de productie werkt zelfs zonder een ice cream maker.
Ingrediënten voor ongeveer 0,5 liter Schoon het Eten van ijs:
- 250 ml sojaroom (of normale slagroom, als je wilt)
- 150 ml amandelmelk (of gewone melk, als u dat wilt)
- 3 licht flinke THEELEPEL Matcha poeder
- 1 rijpe banaan
- 2 EETLEPELS honing
- 1 vriezer geschikt box-vormige Tupperware bakje
Voorbereiding van de Schoon het Eten van ijs met Matcha en banaan:
Dit ijs is niet alleen schoon, maar ook super lekker! De banaan, honing, evenals de Matcha thee smaken goede uitdaging. Absoluut wat voor een zoete tand, net als ik! Het Reinigen van het Eten van ijs is niet zo romig als je zou van gekocht ice cream gebruikt, maar het bestaat uit slechts 5 eenvoudige ingrediënten. Omdat het is de moeite waard om te beweeg een beetje, tot de ingrediënten worden bevroren om deze onweerstaanbare ijs… 😉
Dus al met al de juiste Matcha poeder moet een kijkje op imogti. Er zijn biologische Matcha in elke kwaliteit en prijsklasse. Ik koop graag. Voor het recept voor de “light blue” ‘ s Morgens heb ik gebruikt om te Mengen Matcha.