Mango-Avocado salade met rucola en Chia zaden

Misschien weet je dat ook. De andere dag ging ik uit eten en gooide me een beetje lusteloos door het menu. Ik had honger, maar ik wist niet wat. Pasta?…Hmmm….Quiche?…niet…salade?…Ik weet het niet. Echter, zodra een gerecht sprong op me letterlijk en moest ik denken een tweede meer: het Mango-Avocado salade met rucola en Mango balsamico! Dat was een woord! Na het plaatsen van mijn bestelling, ik kon niet wachten om te zien de salade voor mij en kosten. Ik hou van rucola. Ik hou van Mango. En Mango-Balsamico….wow! Zoals verwacht was ik niet teleurgesteld absoluut. Deze salade is zo uitzonderlijk lekker, dat ik moest hem weer thuis.

Vandaag de dag zijn er dus voor u, een Mango-Avocado salade met verse rucola en Mango-balsamico overgoten met Chia zaden.

Mango-Avocado-Salat

Ingrediënten voor 1 grote Mango-Avocado salade:

 • 2 handen vol rucola
 • 1/2 Avocado
 • 1/2 Mango
 • 2 EETLEPELS Chia zaden
 • 2 EETLEPELS Mango balsamico azijn (in de broodjeszaak te kopen of zelf gemaakt)

Voorbereiding:

 • De rucola wassen en droog deppen.
 • De Avocado en de Mango in de helft en het vlees in blokjes gesneden.
 • Kan de Avocado blokjes kruiden van tevoren, zelfs licht met zout en peper, vervolgens een mooie smaak contrast met de zoete, fruitige Mango Blokjes.
 • De Mango balsamico met rucola mix, en de Avocado en Mango blokjes aan de salade. Met Chia zaden strooi. Gedaan!
 • De Mango-Avocado salade wordt bereid in 5 minuten, en maakt een salade erg goed!!! Ik vind de combinatie van verse groene bladeren met goede vetten (Avocado), en lichte koolhydraten (Mango, rucola) en een mooie Portie eiwit (Chia zaden) gewoon geweldig! Deze salade is nu Vaak – misschien met kleine variaties – het is op mijn maaltijd plan. Ook voor de snel begin van het einde van de barbecue van het seizoen, ik kan hem voorstellen om mij uitstekend. Check it out! Gewoon lekker!

  Geef een reactie