Bij groene kool wij komen niet meer dan in de Winter 2014/15 duren! Ik heb nooit ontdekt zo veel spannende en sommige echt uitzonderlijke Boerenkool recepten van dit jaar! Maar dit is geen wonder: Boerenkool is mega gezond! Het is rijk aan antioxidanten en biedt met zijn hoge Eiwit en ijzer inhoud van sommige vleessoorten in de schaduw! Een echte Superfood die moet eindigen in deze Winter niet noodzakelijk in andere versies op onze dining plan. Daarom heb ik geëxperimenteerd in mijn keuken en is een heerlijk exotische salade recept voor u gemaakt!
Vandaag is er een winter Boerenkool salade met fruitig exotisch tintje! Laat u verrassen!
Ingrediënten voor een grote Portie Boerenkool salade:
- 2 handen vol verse groene kool
- 1 Kaki Fruit
- 1 Clementine
- 2 EETLEPELS gedroogde cranberry ‘ s
- 1 EETLEPEL walnoten
- Sinaasappelen-balsamico azijn naar smaak
Voorbereiding:
Ik denk dat de combinatie van de smaak nogal sterk zure groene kool met de citrus frisheid van Clementine en honing-achtige Zoetheid van de Kaki is het zeer spannend! De vrucht lijkt op de smaak van een abrikoos, bevat veel Vitamine A en wordt beschouwd als de basis van hun hoge suikergehalte als een goede leverancier van energie. Echt een leuke winter het recept voor deze exotische groene kool-salade, echter alleen door de oranje-balsamico-azijn (de mijne is van Sol Y Tierra), evenals de gehakte walnoten! Boerenkool in een super-easy Clean Eten versie – perfect voor de volgende maaltijd met het gezin in de kerstperiode!