De groenten goed voor te bereiden: koken, stoven, frituren…

Groenten moet onderdeel zijn van ons dagelijks dieet, want het bevat veel vitaminen, mineralen en vezels en secundaire plantaardige stoffen. De methode van de voorbereiding bepaalt de voedingswaarde en de smaak van de groenten. Ik moet toegeven dat ik bereid de groenten tot een paar jaar geleden eigenlijk, of gebakken in de oven. In de tussentijd, deze is enigszins gewijzigd en ik bak heel vaak. Maar er zijn nog meer manieren om groenten eten – ik heb een Overzicht voor je.

Als het wordt Verwarmd, altijd voedingsstoffen verloren gaan, maar helaas, zelfs als de groenten zachtjes verwarmd. In het beste geval, daarom is het niet natuurlijk, voor het verwerken van de groenten nog meer, maar eten het rauw omdat de voedingswaarde is op zijn hoogst is. Er zijn, echter, de groenten mogen niet rauw worden gegeten, omdat ze zijn dus onverenigbaar of zelfs giftig. Aardappelen, groene bonen, en rabarber moet worden gekookt. Daarnaast champignons (behalve de champignons) kan rauw worden gegeten.

Hoe doe je het om te eet meer groenten, kunt u lezen in dit artikel.

Buntes Gemüse Isemarkt

Koken

Koken is de meest voorkomende methode en groenten te bereiden voor de groenten, maar dit is niet ideaal, omdat bij het koken, mineralen en wateroplosbare vitamines van het koken van water zal worden vernietigd.

Blancheer

Wanneer u Blancheer de gewassen groenten voor 2-4 minuten in kokend zout water en ijs water geblust, om te voltooien het koken. De meest belangrijke voedingsstoffen bewaard zijn gebleven. Om Blancheren groenten met korte kooktijden zijn best, zoals spinazie, snijbieten, sugar snap erwten en wortelen.

Stoom koken

Wanneer de stoom koken van de groenten in een vergiet in de pan of in een speciale stoomboot. De groente wordt gekookt met de hulp van waterdamp en heeft geen direct contact met het water, ook geen Olie of vet nodig. Als een resultaat, de groenten worden gekookt zacht en de meeste van de voedingsstoffen worden behouden en de groenten blijven mooi en knapperig. Het stomen is de zachtste manier om warmte groenten. Vooral goed met broccoli en bloemkool zijn bijzonder geschikt.

Ik heb lang gebruikt een zeer goedkope stoominzet*, nu gebruik ik mijn hoge kwaliteit van WMF stoominzet*, alsmede de stoominzet mijn snelkookpan*.

Stomen

Bij het Stomen van groenten, bereid met geen of slechts weinig vloeistof. Tomaten en komkommers, bijvoorbeeld, hoeft geen extra vloeistof, omdat ze al bevatten van nature voldoende water. Het hoge gehalte aan water van de groenten wordt gebruikt voor het ontwikkelen van stoom. In het geval van groenten, die niet bevatten veel van de vloeistof, een kleine hoeveelheid water of bouillon toegevoegd. Belangrijk bij het Stoven is dat een goed gebruikt sluitende deksel is niet geopend tijdens het kookproces te vaak. In het bijzonder, de stoom in de vloeistof bij lage temperatuur onder de 100°C, moet worden gekozen, omdat de groenten kan branden.

Grillen, roosteren en bakken

Bij het grillen, braden en bakken, het werken met hoge temperaturen, wat leidt tot verlies van voedingsstoffen. Daarom moet worden gegrild bij een temperatuur tussen de 160-180°C, en gebakken worden gebakken, zodat een deel van de minerale blijven nog steeds stoffen.

Over het algemeen, hoe lager de temperatuur en hoe korter de kooktijd van de betere!

Geef een reactie