Afscheid Kerst 2013 – Mooi in plaats van perfect!

Toen ik begon op de maandag in de week van Kerstmis, ik had een recht Horror! Hoe een drie-daagse Kerst-incl. Familie bezoek, de voorbereiding, het koken, Geven, Geven, verzenden goede Wensen, doen, Lachen, hier, van harte gefeliciteerd en, boven de gezondheid wel een beetje te verslaan al?!

In mijn laatste Post, ik had om mij te schrijven, net als alle van de ziel, en realiseerde ik me hoe veel ik heb. Ik gaf toe dat ik had dit jaar – voor het eerst in 28 jaar – niet in de stemming voor Kerstmis. En het is precies op dit Moment van de Toelating, de Bekentenis, van: “Hé, deze Kerst is niet perfect als anders,” was het anders!

Ik was vooral ontroerd ook door uw feedback op mijn “bekentenis”! Ik heb ook gemerkt dat hier weer, dat ik ben met mijn humeur alleen maar om een aantal van u ook. Ook deze is gebouwd mij in! Sarah heeft gebracht, zo heerlijk naar het punt, onder vermelding van Ursula Karven: “ik wens u, dat u kunt draaien om te kijken naar ‘wat is’ en niet iets wat ‘moet’.”

En zo ben ik dan op kerstavond na bijna 11 uur slaap laat, maar met een prachtige yoga-sessie voor mij de dag begon! Heel langzaam, heel relaxed….dicht bij mij, en mijn lichaam. Zonder Stress, zonder na te denken over wat u nog hoeft te doen…ik was in staat om perfect uit te schakelen! Toen nam ik mijn tijd voor de cursus in wonderen. Het is absoluut fascinerend! Ongeacht in welke stemming ik van dit boek, het altijd brengt mij de juiste woorden. Dus ik lees over Kerst: “Het teken van Kerst is een ster, een licht in de duisternis. Zie het niet buiten je, maar in de hemel in JE INNERLIJKE licht…Laten we niet wanhopen aan de vreugde van Kerstmis donker, omdat de tijd van Christus zonder vreugde is zinloos.” Deze nam ik ter harte en probeerde vooruit mij bewust van de kleine dingen deze dagen. Ik voelde alles in slow motion gebeurt, maar heel bewust. Elke Handgreep….of het over mijn haar voor de avond, of de kastanjes roosteren. Ik probeerde te genieten van iedere stap van de weg. Dit heeft verrassend goed gewerkt! En zoals het toen was, in feite, de Heilige nacht, veranderd mijn humeur zo Positief, dat ik blij was, allemaal tegelijk. Niet overdreven, niet uitbundig, maar stil en heeft slechts een klein gevoel van geluk in mij breed.

Mijn perceptie van de Kerst is veranderd. “Het moet nu, alles is perfect en gelukkig en gezegend worden” “ik zal toestaan dat het is gewoon zoals het is”. En het was mooi…op een andere manier: Van het eten, mijn speciale gave, wat ik kreeg dit jaar: een zelf gemaakt model van ons droomhuis, wat bouwen we en tot volgend jaar! 🙂

Weihnachtsessen-vegan Weihnachten2013 TraumhausMediterran

Ook gisteren en vandaag was ik in staat om te ervaren door middel van deze nieuwe beleving is heel anders. Ik was blij om te horen van een liefde Whats App bericht van een vriend of op de geur van mijn Kerst Yankee Candle, of over de ochtend een Kopje groene thee in je pyjama of de vreugde van mijn ouders bij het uitpakken van uw cadeau. Dus weet, heb ik ervaren dat Kerstmis voor. Het was een goede ervaring voor mij, waarvoor ik zeer dankbaar ben! En dus Kerst 2013 tot een einde komt langzaam…

Ik ben ook dankbaar voor de vele, vele reacties op mijn Komst verloting van afgelopen vrijdag. Ik vroeg welke sportieve doelen heb je voor 2014, en het was zo inspirerend, wat grote uitdagingen in het nieuwe jaar! Deze Keer, helaas, kan alleen maar winnen bij een Persoon de mooie Sport Outfit van Röhnisch en de gelukkige winnaar, ik verkondig nu….Het is Micha, de Fei! Van harte gefeliciteerd! In het eerste uur als een vers gebakken Pilates-trainer, de nieuwe sport-Outfit van Röhnisch zeker uitstekend! 😉

Röhnisch Gewinnspiel

Röhnisch Post

Ik hoop dat je had een Liefde, een prachtige Kerst in de kring van uw en kon niet genieten van de tijd, zelfs als het was perfect! Ik denk dat het zo belangrijk is om altijd bewust te zijn van de schoonheid, maar zo veel kleine dingen in ons leven, in ons dagelijks leven zijn we vaak volledig onopgemerkt. Mij de afgelopen 3 dagen was ik echt veel in mij geveegd, met grote dankbaarheid vult mij met nieuwe kracht voor de komende tijd.

Geef een reactie