Zelfgemaakte Matcha cookies – niet alleen een Kerst Hoogtepunt!

En al de feestdagen zijn voorbij en de normale situatie terugkeert. Hoe snel het gaat! Waanzin…

Dit jaar had ik een heel prettig Kerstfeest, het was een beetje trubelig, maar ook ontspannen. We hebben veel gekookt en gebakken, en de tijd doorgebracht met de familie, weer goed gespeeld, evenals prachtige cadeaus weggegeven. Ik ben erg enthousiast over mijn nieuwe Kindle, die ik kreeg in een prachtige zaak. Tot slot, ik kan dragen boeken, mijn schat, met mij, en het verlichten van de, in de toekomst, onze boekenplank. Daarnaast is het kookboek “Greenbox” van Tim Mälzer presenteert was mijn Kerst. Ik heb langer in de gaten! 😉 En ook een mooi cadeau voor mijn nieuwe cast was iron theepot van het design forum. Zoals een theepot, ik wilde voor sinds onze California trip, zoals ik heb gezien in San Francisco. Deze theepot is gereserveerd vanaf nu, vooral voor mijn Groene thee.

Daar waren we al over het onderwerp: Groene thee. Meer specifiek Matcha thee zei. Ik ben al sinds een Lange tijd voorstander van de Matcha thee in zijn pure Vorm met water of als een Matcha Latte met schuimige moer melk. Maar nu wilde ik het weten, en ik heb gebakken Kerst Matcha koekjes. Een echte droom, niet alleen voor Kerst!

Het recept heb ik behoefte om te delen, daarom, zelfs nadat de Kerst met u. Het is een absolute aanrader, zelfs als het niet per se Schoon-Eten-vriendelijk! Maar ik vergeef het deze. Je hoeft niet te eten in een keer… 😉 Ook als een geschenk, ik vind deze ongewone koekjes zijn vooral leuk. Koffie drinker, zal je love it!

Vandaag de dag zijn er dus Matcha cookies.

Matcha2

Welke ingrediënten heb je nodig voor ongeveer 2 vellen van Matcha koekjes?

 • 2 volle THEELEPEL Matcha poeder (bijvoorbeeld van imogti)
 • 70 gram poedersuiker
 • 140 gram Boter
 • 250 gram volkorenmeel
 • 2 eidooiers
 • 1 Snufje Zout

Hoe bereidt u uw Matcha koekjes?

 • De Matcha poeder en de poedersuiker in een kom en roer goed door
 • Voeg de Boter en dan klop tot het mengsel begint te worden plakkerig en licht.
 • Voeg de bloem toe en roer
 • Als laatste van de dooiers, alleen roer kort.
 • De afgewerkte deeg, wikkel het in plastic folie en ongeveer 1 uur in de koelkast laten rusten.
 • Na de rust uur voor het deeg op kamertemperatuur, en op het werk oppervlak is ongeveer 0,5 cm dik, rol het uit, als je wilt om uit te knippen. Als alternatief, ook met de Hand, klein cookie vormen.
 • De koekjes op de bakplaten (ze geen aanleiding zeer veel).
 • In de voorverwarmde oven ongeveer 12 minuten bakken tot het cookie randen zijn licht gebruind.
 • De koekjes moeten worden opgeslagen in een cool-down na het bakken goed, en dan in een cookie jar is gesloten, omdat anders de Matcha smaak is eenvoudig. %image_alt% %image_alt% %image_alt% %image_alt%

  Goede Eetlust! Laat me weten hoe het je bevalt! En of je dat niet zou moeten vinden een schone koekje variant.

  Liefde, Kristin

  Geef een reactie