De perfecte Schoon het Eten van Snacks: zelfgemaakte energierepen

In mijn eerste artikel voor het Reinigen van het Eten van Snacks, ik heb al mijn persoonlijke wens lijst, zoals schoon Snacks naar mijn smaak: lekker, gezond, vullend, energiek, snel en gemakkelijk te bereiden, geschikt voor tussendoor en voor alle gevarieerd te worden!

Dit is soms niet zo gemakkelijk….in het bijzonder, als u wilt eten Snacks voor onderweg. Dus de fruitsalade wordt snel bruin de gesneden groenten met de tijd heeft saai te zijn, of als u gewoonweg niet de tijd of de wens om echt elke Ochtend en gedachten te maken van iets Magisch.

Dus wat doen we? En vooral: Wat zijn de Snacks in feite dienen deze eigenschappen? Zeer snel, het handvat voor de commercieel beschikbare energie bars, graanrepen, Power Bars, fruit plakjes, of iets dergelijks. De markt is nu enorm – ook in Duitsland – en ze beloven ons het blauw van de hemel: de inname van eiwitten, Wake-Up effect, Omega-3, Atleten, Anti-Aging,…waanzin! Vooral in de VS, ben ik altijd overweldigd als ik loop in de supermarkt (hier bij Whole Foods) door de schappen vol Energie Bars. De keuze is eindeloos!

Energieriegel Clean Eating

Maar toen ik wandelde in Hawaii dus door keuze, kwam bij mij vrij snel een gedachte: Waarom kan ik niet maken eenvoudige wijzigingen energie-bar? Waarom kopen wanneer ik kan ook de voorbereiding van gezonde Snacks, weet ik precies welke ingrediënten ze bevatten? Zo Schoon Het Eten Van Energie Bars. 🙂 Hoe moeilijk kan het zijn…

En als geluk zou hebben, viel mij bij Whole Foods een bijzonder boek in handen: de Macht Honger door Camilla C. Saulsbury. De ultieme Energie-Bar Kookboek. Ik bladerde een beetje en mijn hart onmiddellijk in brand vloog! Wow, de faciliteiten zijn zo gevarieerd en ruck-zuck, ik heb zelf mijn eigen Kracht Bars! En wat heeft mij bijzonder enthousiast: de meeste Energie Bars zijn ook veganistisch, of zelfs raw-kwaliteit! Hoera! Dit boek landde op de plek in mijn winkelwagentje! Absoluut!

%image_alt%%image_alt%

Sindsdien lees ik dat de eerste recepten geprobeerd en me door de uitgestrekte Vlakten van het WWW naar andere Fans en de recepten klikte ik op, greep me bij de Energie-Bar-koorts!! Zelfgemaakte energierepen een combinatie van alle functies was ik op zoek naar een hele lange tijd Schoon te maken het Eten van Snacks en nog veel meer.

 • Energy bars zijn snel en gemakkelijk te bereiden: meng alle ingrediënten in een kom, meng (met de Hand of met een kneedhaak, maar ook met de Mixer, het moet gaan), vormen, knippen – en klaar is kees! Dit zijn de raw food varianten. Maar ook de achterzijde van de Power Bars zijn op te lossen gemaakt.
 • Ze zijn super lekker (verslavend!): Door de grote verscheidenheid van ingrediënten die je kunt maken van uw absolute favoriete bar. Hoe zit het met Amandel boter, Matcha-thee-poeder of geraspte kokos in je bar? Yum! 🙂
 • Energie bars zorgen voor een goede energie: Net voor de krachttraining of de yogales, ik eet als een bar. Ze zijn licht en niet zwaar op de maag, maar in weerwil van de energie-opslag prima.
 • Zelfgemaakte energierepen zijn gegarandeerd niet vervelen: ik heb tot nu Toe niet gekookt één recept twee keer. Er zijn zo veel combinatie mogelijkheden. Uw creativiteit kent geen grenzen.
 • Energie-bars met goede koeling voor ongeveer 2-3 dagen: Dit betekent niet dat je nodig hebt om elke dag, de gedachten van uw Snacks. Gewoon een aardige voorraad van zelfgemaakte energierepen voor te bereiden, en in de ochtend direct uit de koelkast.
 • En, natuurlijk, Energie-Bars zijn ook goed voor u. u bepaalt de ingrediënten en u kan geheel volgens uw wensen, uw persoonlijke favoriete bars. Of veganistisch of raw-kwaliteit – alles is mogelijk! Voor mij, energy bars zijn de hoge school van Schone Eten! 😉

Nu wil je zeker van mij weten, zoals voor nu, is een basis recept voor deze eigengemaakte energie-bar eruit ziet. Een echte basisrecept, maar er zijn. Net Camilla V. Saulsbury stations in haar boek, “stroomvreters” helemaal kleurrijk. Maar in principe, je gegarandeerd op zoek naar de volgende ingrediënten groepen in de recepten:

 • droog, verzadigend ingrediënten: havermout, volkoren meel, moer bloem, Quinoa, Amaranth…
 • gedroogd fruit: abrikozen, pruimen, Bosbessen,…
 • zachte vruchten: rijpe bananen, dadels,…
 • iets te zoeten: agave nectar, ahornsiroop, honing, Stevia,…
 • Noten: Walnoten, Hazelnoten, Macadamia Noten, Kokos, Chia Zaden,…
 • Noot boter/ boter: Amandel boter, pindakaas, Erdmandelmus,…
 • Vloeistof: moer melk, groene thee, water, kokosolie,…
 • Extra ‘ s: Matcha poeder, Superfoods zoals Spirulina, Chlorella, enz., vegan protein poeder, maanzaad,…
 • Kruiden: vanille, kaneel, rauwe cacao,…
 • een snuifje zout

Het experimenteren met deze ingrediënten groepen slechts een beetje van de tijd! Je kunt niet alles doen verkeerde. Uw energy bars zijn te strak? Net een beetje meer vocht in het deeg. Je bent te slap? Vervolgens bindende ingrediënten zoals Chia zaden of bloem te helpen.

Ik ben van de zelfgemaakte energierepen hoe dan ook, helemaal enthousiast, en vele, vele ideeën voor ingrediënten in je hoofd, die zullen snel hun weg vinden in mijn energie-bar. Zo kunt u al op een aantal van de Clean Eating energie bars-recepten van mij! 🙂

Laten we eens kijken, misschien zal ik zelfs het maken van een recept van uw eigen boek voor schone energie bars. Wat denk je? Bent u geïnteresseerd?

Geef een reactie