Holiday uitbreiding dankzij de Mediterrane keuken

Terwijl langzaam de herfst begint, ik zal het in mijn gedachten vaak in de zon en herinner me terug naar mijn dit jaar is de vakantie in Fuerteventura en Ibiza. Naast het mooie weer en de zee, ik sluit vooral met Spanje en de spaanse Eilanden: goed eten. Het hotel voedsel op het eiland van Ibiza-stad, hoewel het niet, helaas, bijzonder goed, op het eiland Fuerteventura, maar ik was in staat om te genieten van de Mediterrane keuken. Maar niet alleen in de vakantie dat ik graag eet van de regionale specialiteiten, ik hou ook van voedsel uit andere landen te brengen. En zo olijfolie uit Spanje, was natuurlijk te Hamburg. Want na de vakantie probeer ik altijd Mediterrane gerechten in mijn dieet. Na mijn vakantie, ik heb gekookt, bijvoorbeeld, Papas arrugadas met Mojo Rojo en een Gazpacho. Vegetarische Paella is nog steeds op het Plan en de Spanjaarden om de hoek, ik ga toch. Alle smaken voor mij om de vakantie op zijn best! Alleen al bij de gedachte van in de zon gerijpte groenten, olijfolie uit Spanje en een goed glas wijn, ik ben ver weg van mijn dagelijkse leven en gedachten bij de vakantie – dat is voor mij pure ontspanning. Je kunt je voorstellen hoe ik me voelde bij het Schrijven van deze lijnen…

Spanisches_Olivenöl

Waarom het Mediterrane dieet is ook in onze keuken, niet Het Mediterrane dieet niet mag ontbreken is gezond – het is eenvoudig dat. U kan beschermen tegen hart-en vaatziekten, hoge bloeddruk en Obesitas. In het bijzonder in de landen rond de Middellandse zee, zoals Spanje, minder mensen op het ontwikkelen van hart-en vaatziekten en kanker – volgens de world health organization worden de belangrijkste oorzaken van de dood van de graaf – dan in de vs. Bovendien, mensen die in de Middellandse zee hebben een hogere levensverwachting. Zoals verschillende studies gevonden, is de reden dat het dieet van de zuid-italianen.

In een studie van voedingswetenschappers van de Universiteit van Navarra in 2009 bleek dat mensen die eten Middellandse zee, nog maar ongeveer half zo groot risico op het ontstaan van een Depressie als mensen die eten anders. Voor dit onderzoek zijn meer dan 10.000 mensen werden onderzocht. Dat risico van Depressie vermindert dankzij het Mediterrane dieet, de wetenschappers verklaren, met de vele verse ingrediënten in dit voedsel. Dit vermindert de ontsteking waarden in het bloed en daarmee het risico van een Depressie. De perfecte reden, de Mediterrane keuken, zelfs nu in de dining plan op te nemen, denk ik. De winter depressie kan een beetje wachten! 🙂

De bouwstenen van de Mediterrane keuken, zult u begrijpen Wat precies is “Mediterrane gerechten” eigenlijk? Het traditionele Mediterrane dieet bestaat voornamelijk uit plantaardige voedingsmiddelen, die komen vers uit de Regio, en vervolgens gegeten worden in het seizoen. Op de plaat, veel vers fruit en groenten, peulvruchten, granen, vis en zeevruchten, maar weinig vlees, veel olijfolie in plaats van dierlijke vetten en veel verse kruiden en specerijen. Zuivel producten zijn vrij zeldzaam.

Groenten en fruit bevatten veel vitaminen, mineralen, spoorelementen, voedingsvezels en secundaire plantaardige stoffen. Groenten zoals tomaten, aubergines, Courgettes, paprika ‘ s, knoflook en uien zijn de spaanse klassiekers. En het Beste van alles, deze voedingsmiddelen hebben ook bij ons in de oktober-seizoen!

Vis bevat veel Omega-3 vetzuren. Deze meervoudig onverzadigde vetzuren hebben een positief effect op het cholesterolgehalte. Ook olijfolie uit Spanje hebben een positieve werking op het bloed lipidenspiegels en verlagen het slechte LDL-cholesterol in het bloed – laat de goede HDL-cholesterol maar toenemen. In het bijzonder in het gebruik van vetten en Oliën, een duidelijk verschil met de duitse keuken. Terwijl in de Mediterrane keuken bijna uitsluitend gebruik van pure plantaardige olie is gebruikt, zal worden gebruikt in het duitse gerechten en veel dierlijke vetten.

Verse, Mediterrane kruiden, zoals rozemarijn, salie, Basilicum, tijm en Oregano geven elk gerecht een speciaal tintje. U kunt het opslaan van zout.

In de Mediterrane keuken wordt ook veel van het brood-en-wit – hier zijn de volkoren variant gezonder is, maar omdat het volle graan bevat veel vezels, vitaminen, en sporenelementen die in het wit brood. Dan past het ook in de Schone Eten principe. In tegenstelling tot de vs, het spaanse eten het brood meestal het pur, dat is, zonder Boter, kaas, vleeswaren of andere spreads. Ook de dagelijkse glas rode wijn wordt niet aanbevolen. Hoewel er aanwijzingen zijn dat een glas per dag heeft positieve effecten op hart en bloedvaten. Maar het Probleem is: met een glas blijft het slechts zelden 😉

Ik kijk erg uit naar mijn volgende vakantie in de tussentijd, ik kook en spaanse Tapas en uitbreiden van mijn vakantie gevoel een beetje! 🙂

Voor deze post is een samenwerking met olijfolie uit Spanje.

Geef een reactie