Detox Yoga & Ayurveda opleiding bij Power Yoga Duitsland

Ik wil graag direct van mijn 200 h leraar in opleiding tot Yoga docent bij UNIT Yoga voortdurend, voor mij was het vanaf het begin duidelijk. In November, de 300h gebouw training van de EENHEID van Yoga begint voor mij. In de tussentijd heb ik al in het eerste weekend van September, een verdere opleiding bezoek: 25 uur (3 dagen) “Detoxen met Yoga en Ayurveda” bij Power Yoga Duitsland, ik vertel jullie vandaag. Het thema sprak me aan. Bijzonder goed vind ik met Power Yoga Duitsland (en in EENHEID, Yoga), dat de 300h-gebouw training modules is opgebouwd. In een modulair systeem voor u samen te stellen, zodat hij zijn opleiding in volgens uw eigen voorkeuren.

Detox Yoga Ayurveda Power Yoga Germany

Mijn wens was om te leren door middel van de “Detoxen met Yoga en Ayurveda”-module aan de ene kant, meer over de context van de (Ayurvedische) voeding en Yoga, en aan de andere kant, over het algemeen dieper in het onderwerp van Ayurveda te krijgen. Werd gebouwd in het weekend dus dat de drie lange en intense yoga-lessen, die gericht is op de drie constituties, Vata, Pita en Kapha zijn. Daarnaast hebben we gesproken over de verschillende reinigingstechnieken zoals olie te trekken, de Reiniging van de tong, Kapalabhati (Pranayama) en de “kaars staren” (Tratak) van de Kundalini Yoga (Kriyas) en probeerde het uit. Bij elk van de drie dagen, hebben we een andere constitutionele types en besproken. Theorie en praktijk werden op alle drie de dagen in de goede verhouding tot elkaar. Op de laatste dag hebben we onze eigen Grondwet, wat vond ik erg spannend. Tot slot waren er ook de Ayurvedische gerechten, die wij bereid hebben samen.

Al met al, de drie dagen waren voor mij zeer uitdagend. Vooral de yogalessen waren (voor mij) fysiek zwaar, maar ook geestelijk, persoonlijk vind ik een dergelijke Training in het weekend zijn altijd vermoeiend. Dit is voornamelijk te wijten aan het feit dat ik heb behandeld tot nu toe, dus ik heb geen gratis Rota dag vóór of na het weekend. Ik zou willen veranderen in de toekomst, maar laten we eens kijken als ik toe dan! 😉 De foto van Andrea Kubasch, Dirk Bennewitz (de twee eigenaren van Power Yoga Duitsland) en mij is de manier ontstond na de drie dagen, volgens K. O., dat zie ik! 😉

De module “Detoxen met Yoga en Ayurveda” heeft mij een goede eerste inzicht in het uitgestrekte gebied van de Ayurveda. In het bijzonder, de Ayurvedische keuken ik veel van hou en ik zou graag willen weten over dit veel meer. Maar ook op de constitutionele vormen Vata, Pita en Kapha ik wil nog meer leren. Ik ben benieuwd om te zien hoe mijn “Ayurvedische” blijven – want op dit moment is er niets gepland, maar ik opende deze deur nu, en ik ben gewoon te wachten om te zien hoe het gaat.

Wat is uw ervaring met Ayurveda?

Geef een reactie