Suiker – De cocaïne van onze tijd

Die suiker maakt ons gelijk als bij cocaïne, ik heb voor het eerst in de “Hungry for change”, een Amerikaanse film die zich bezighoudt met de gezondheid, de voeding en de voedings-industrie en hun leugens in de Reclame. De ontwerpen in de film vond ik geloofwaardig en traceerbaar zijn. Sinds ik ben op zoek naar de kick van mijn suiker om het verbruik te verminderen tot een Minimum, heeft mij het vergelijken van suiker en cocaïne is in het bijzonder geïnteresseerd in en heb ik mezelf bezig gehouden intensief met het onderwerp, met inbegrip van een zelf-test, maar daar later meer over.

Zucker Das Kokain unserer Zeit

De wereld gezondheid organisatie (WHO) heeft een rapport gepubliceerd over het verband tussen suiker in de industriële voedsel en de toename in de voeding-gerelateerde ziekten wetenschappelijk. Elke duitser neemt een gemiddelde van 34 kg suiker per jaar – ongeveer 100 gram suiker per dag! Dat resulteert in tal van ziekten, zoals Diabetes, tandbederf, Overgewicht, hart-en vaatziekten, maag -, spijsverterings-problemen, maar ook vermoeidheid, rijden, en een gebrek aan energie, depressie, slaapstoornissen en concentratie als gevolg van zwakte.

Aan de Princeton University, werd aangetoond in een Experiment op ratten dat regelmatige consumptie van suiker veranderingen in de hersenen veroorzaakt – net als bij cocaïne verslaving. Tijdens de terugtrekking van suiker, ratten toonde sterke ontwenningsverschijnselen. Suiker kan, giftige stoffen, zoals andere drugs en dronkenschap, de gezondheid vernietigen en ziekte trigger. Na verloop van tijd, ons brein is verslaafd aan suiker. Vergelijkbaar met alcohol, cocaïne, nicotine en andere drugs, suiker stimuleert het beloningscentrum in ons brein, zo veel zodat de suiker kan leiden tot afhankelijkheid.

Heel eenvoudig uitgelegd, roept de suiker in ons bloed een paar minuten nadat we gegeten hebben, de productie van Insuline. De Insuline activeert de vorming van een stof die wordt geproduceerd in de hersenen, het “gelukshormoon” Serotonine.

Om uw eigen suiker consumptie, is niet zo eenvoudig. U vindt nauwelijks vervaardigde producten, die bevatten geen suiker. De ingrediënten op de verpakkingen moeten zorgvuldig worden gelezen en de volgende ingrediënten te vermijden: fructose, Dextrose, Maltose, glucose en melasse.

Maar hoe is de intrekking van suiker op ons lichaam? Uit mijn eigen ervaring kan ik zeggen dat de verklaring van afstand is het moeilijk op het eerste, maar na een paar dagen het lichaam zich aanpast aan de suiker uit de handel nemen en het verlangen naar suiker. Met een suikerarm dieet is niet alleen krachtiger en fitter, voel je je een hele beter.

De volgende aspecten hebben mij geholpen om mijn eigen suiker om het verbruik te verminderen:

  • Eten op een regelmatige basis. Ideaal, moet u met 5 kleine maaltijden per dag, anders wordt het bloedsuiker niveau daalt. Dan krijg je honger en is er een verhoogde Zoete trek, in aanvulling op het werken met een stabiele bloedsuikerspiegel is veel geconcentreerder en productiever.
  • Ontbijt. Een gezond Ontbijt bevat eiwitten, fruit en gezonde vetten (bijvoorbeeld noten). Self-made granola is een ideaal Ontbijt (de gekochte bevat veel suiker).
  • Volledig bevredigende maaltijd. Het onbehandeld voedsel, des te minder industriële suiker die ze bevatten. Het is dus beter om te koken dan kant-en-klare maaltijden te kopen.
  • Beweging. Brengt nieuwe energie, maakt je fit en stopt het verlangen naar suiker.
  • Genoeg Slaap. Vanwege de schaarste van Energie, veroorzaakt door een gebrek aan slaap, toegenomen cravings voor suiker, het gebrek aan slaap.
  • Geen suiker en snoep voor thuis en op het werk.
  • Geen kunstmatige zoetstoffen (Light voedsel en dranken) als substituut voor suiker, omdat deze zijn nog schadelijker dan suiker.

Gewoon proberen te beperken van uw suiker consumptie en u zult merken dat u zich na een paar dagen al een stuk beter en krachtiger.

Geef een reactie