Rode bieten soep met walnoten en pompoen

Rode biet is woord voor woord op ieders lippen. Zo lijkt het mij, want overal waar ik op dit moment op rode biet recept ideeën: gekookt, in de oven geroosterd, in sappen, en zelfs Smoothies. Ik moet bekennen dat ik nog niet heel lang Fan van deze wintergroente. De rode biet is een waar wonder van voedingsstoffen. Het is vooral rijk aan Vitamine C, foliumzuur, ijzer en Vitamine K. Terwijl de Vitamine C te gaan naar de typische koude golven van de winter met succes uit de weg, ondersteuning ijzer en foliumzuur ons lichaam in de vorming van bloed.

Tot nu toe heb ik gemaakt bieten al een paar keer als een oven groenten in combinatie met paprika ‘ s, wortelen en tomaten, maar toen ik kookte in mijn favoriete biologische markt op een “Verse vrijdag” de heerlijke rode bieten soep met pompoen en walnoten kost was, is het mij overkomen was. Ik had om te koken dit recept zelf, en vandaag de dag delen met u allen.

Mag ik je uitnodigen voor een warme, aromatische rode bieten soep met Hokkaido pompoen en mierikswortel?

Rote-Beete-Suppe

Ingrediënten voor 6 porties van rode bieten soep:

  • 500 g Rode bieten, vers of pre-gekookt
  • 1 kleine Hokkaido pompoen
  • 200 g aardappelen
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1,5 l groentebouillon
  • 1/2 EETLEPEL herbaria en checklist plantennamen pumpkin spice
  • 100 ml sojaroom
  • 1 glas van mierikswortel, veganistisch
  • 1 handvol pompoenpitten
  • Kruiden-zout naar smaak

Voorbereiding:

  • Was de pompoen, verwijder de zaden en de pompoen vruchtvlees in blokjes gesneden.
  • De rode biet en de aardappels schillen, wassen en in blokjes gesneden.
  • De uien en de knoflook pellen en fijn haak.
  • Een beetje olijfolie in een grote soeppan en fruit de ui en de knoflook goudbruin. Na dat, de aardappelen en de pompoen te gaan en op matig vuur gebakken. Als je verse rode biet wordt gebruikt, dan is dit het zelfde in de soep pot. In het geval van pre-gekookte biet dit later met bruin. Kortom, de pompoen, de aardappelen en de rode biet in ongeveer 15 minuten sudderen en roer af en toe zodat er niets brandwonden.
  • De groente bouillon toevoegen en breng aan de kook. Opnieuw op middelhoog vuur, laat het voor 10 minuten, tot alle stukjes zijn een beetje gaar, zacht (best met de punt van het mes controleren).
  • De soep pot van het vuur en met de mixer, totdat de rode bieten soep heeft een romige consistentie.
  • Vervolgens de soja room en de mierikswortel en meng. Met de kruiden, het zout en de pumpkin spice breng op smaak.
  • De rode bieten soep en nog eens 5 minuten met gesloten deksel trekken door, af en toe roeren. U hoeft niet te koken.
  • De soep in mooie diepe borden, besprenkel met een scheutje sojaroom en garneer met pompoenpitten. Gedaan!
  • De rode bieten soep met pompoen en van de zee smaakt naar radijs, mooi aromatisch en licht kruidig. Ze is vegetarisch, verwarmt u heerlijk van Binnen en moe. Een Aanvulling in de Vorm van brood, is het niet nodig om dit te doen, zeker. Ik hou ook over deze soep is dat het fijn is om te bevriezen en ontdooien. Natuurlijk, je dan verliest een deel van hun voedingsstoffen, maar de kleuren en, boven alles, de smaak blijft ongewijzigd, en lekker! Als je niet je vrienden te maken met de Rode biet, probeer het eens met dit recept!

    Goede Eetlust! 🙂

    Geef een reactie