Mediterrane Emmer Otto met tomaten en aubergine

Emmer is een van de oudste granen in de wereld. En ook een van de gezondste. Deze oude graan dateert van het midden-Oosten en was al in de Neolithische periode, bekend en gewaardeerd. Met de oude graan, wordt bedoeld dat Emmer d.w.z. is niet geoptimaliseerd op basis van zijn geringe rol in de teelt van graan oorspronkelijk nog aan het broeden. Het bevat veel voedingsstoffen die niet in staat zijn om onze hoge-capaciteit graan cultivars (carotenoïden, Magnesium, en zink).

Voor mij Emmer is echt mijn favoriete biologische markt was toevallig in de handen. Geschikt met een heerlijk recept voor een alternatief Risotto op de achterzijde van de verpakking. Vanwege de nootachtige-pittige smaak, dacht ik bij mezelf dat een Mediterrane touch past perfect om de Emmer Otto. Je dacht dat recht. Het is super lekker!

Vandaag de dag zijn er zo een Mediterrane Emmer Otto met tomaten, aubergine en verse tijm.

Mediterranes-Emmerotto

Ingrediënten voor 2 porties van de Middellandse Emmer Otto:

  • 2 kopjes Emmer, (bijv., Spielberger molen)
  • 1/2 aubergine
  • 10 kleine tomaten
  • 1/2 Courgette
  • 200 ml groenten bouillon
  • 2 EETLEPELS olijfolie
  • 2 EETLEPELS Pesto Rosso (de mijne is gekocht en niet veganistisch, maar ook een self-made)
  • 2 verse takjes tijm
  • Zout en peper

Voorbereiding:

  • Emmer in een ruime hoeveelheid lauw water te weken en te houden voor 24 uur. Giet vervolgens het water af.
  • Tomaten, aubergine en Courgette blokjes en doe deze in een pan met een beetje olijfolie en bak.
  • Emmer en blussen met bouillon. Breng aan de kook en dan op een klein podium. laat gedurende 20 minuten.
  • De Pesto, 1 EETLEPEL olijfolie en de tijmblaadjes, roeren.
  • Aan het einde van de kooktijd, breng op smaak met zout en peper en garneer met tijm. Gedaan!
  • De Emmer Otto is super snel, als je er van vond, de Emmer in de tijd om te genieten. 😉 Ik vind de pittige smaak en het bijten textuur van dit Urgetreides erg dol op. De Middellandse zee Emmer, Otto is voor mij de perfecte gebruiken. Emmer, die heb ik niet gekocht de laatste Tijd!

    Heb je gekookt met Spelt of andere oude granen? Weet u van andere goede recepten? Ik ben enthousiast!

    Geef een reactie