Kamut – Een Oude Graan

Hebben Kamut, ik u – in de Vorm van vlokken havermout is al in mijn artikel over “Overnight Oats: Alternatieven (glutenvrij)” zal worden gepresenteerd. Sinds ik Kamut in mijn boek “Schoon Eten – Natuurlijke koken”* gebruik (bijvoorbeeld in de Pannenkoeken, die je kunt vinden in mijn vrije Schoon het Eten van E-Boek), ik zou je graag kennis maken met de oude graan in detail op dit punt.

Kamut

Kamut – volkoren granen, graanvlokken en bloem

Kamut is een oude graan dat afkomstig is uit Egypte of Iran (er zijn verschillende theorieën), en 6.000 jaar geleden is gecultiveerd. De oude graan is momenteel een Comeback. Kamut is een zeer voedzaam graan. Het bevat tot 40% meer eiwitten dan andere tarwe rassen, en ook het aandeel van onverzadigde vetzuren, aminozuren, vitaminen en mineralen is hoger dan andere tarwesoorten. Kamut smaakt mild en iets nootachtig.

Het Aardige ding over Kamut is dat de bloem in de volkoren variant is relatief helder. Hoewel het een beetje donkerder dan tarwebloem, maar is het niet, immers, een heel “gezond”, zoals spelt volkoren meel. Het is dus bijzonder geschikt voor zoet gebak zoals cake of Muffins, maar ook voor brood en broodjes, want hier is het donker lijkt vol graan meel voor veel meer afschrikkend, “niet lekker” of “gezond”. Kamut kan gebruikt worden als elke andere vezel.

Het positieve is dat Kamut is ecologisch geteeld, dat is waarom het is alleen in de Bio-supermarkten. De verdeling geschiedt uitsluitend door het bedrijf KAMUT International®, die verdeelt het graan uitsluitend als “Kamut ® Khorasan”. Net als andere oude granen, niet Kamut op synthetische meststoffen, bestrijdingsmiddelen worden niet Gebruikt, dat is waarom het is in het bijzonder geschikt voor biologische teelt. De output is dus aanzienlijk lager, dan kopiëren en plakken. in het geval van tarwe, de prijzen zijn hoger. Ik koop Kamut in mijn biologische supermarkt als een volkoren (van Alnatura, 500 g kost ongeveer 2,50 Euro) of in de Vorm van vlokken dan meel, er is niet Kamut. Maar er is een grote graanmolen dat kan malen de korrels gewoon nog meel.

En nu ben ik geïnteresseerd in de vraag of uw Kamut al weet, of dat je voor de eerste Keer van de originele graan is luisteren!

%image_alt% Rainbow cake met Kamut ® meel stemmen: 0 rating: 0: het recept te beoordelen! Print recept rainbow cake met Kamut ® meel stemmen: 0 rating: 0: het recept te beoordelen! Print recept porties voorbereiding kooktijd 4-8 60 120Minuten porties voorbereiding 4-8 60minutes kooktijd 120Minuten

  • Menu Taart
  • Vegetarische keuken

Ingrediënten

  • Voor het deeg:
  • 300 g kamutvollkorn bloem
  • 2 TL bakpoeder
  • 1 Snufje Zout*
  • 180 g Boter of Margarine
  • 100 g kokosbloesem suiker*
  • 5 eiwitten
  • 275 ml plantaardige melk
  • Voedsel kleuren
  • Voor het Glazuur:
  • 300 g witte chocolade
  • 450 g roomkaas
  • 50 g Boter
  • Ook:
  • 100 g abrikozenjam

Porties: -8 Ingrediënten

  • Voor het deeg:
  • 300 g kamutvollkorn bloem
  • 2 TL bakpoeder
  • 1 Snufje Zout*
  • 180 g Boter of Margarine
  • 100 g kokosbloesem suiker*
  • 5 eiwitten
  • 275 ml plantaardige melk
  • Voedsel kleuren
  • Voor het Glazuur:
  • 300 g witte chocolade
  • 450 g roomkaas
  • 50 g Boter
  • Ook:
  • 100 g abrikozenjam

Porties: -8

  • Menu Taart
  • Vegetarische keuken

Instructies

  • De taart is het best op de vooravond van de voorbereiding, als hij moet ten minste vier uur.
  • Kamutvollkorn de bloem, bakpoeder en zout in een kom en opzij. De Boter met de suiker tot een romig (handmixer of keukenmachine). De eiwitten geleidelijk al roerend. Afwisselend, de (plantaardige) melk en de kamutvollkorn bloem en meng tot een glad deeg.
  • Vervolgens verwarm de oven voor op 190 graden voorverwarmen.De in vier porties. De porties bij het eten van kleur. Een Springvorm (16 of 18 cm) aan de rand vet en de lijn van de bodem met bakpapier. Van de vier delen van de vloer ongeveer 15 minuten te bakken, leg op een rooster en laat afkoelen.
  • Ondertussen, voor de Glazuur: bereid De witte chocolade in een kom boven een waterbad smelten, dan laat iets afkoelen. De roomkaas in een kom met de Mixer tot een romig,voeg de gesmolten chocolade en voeg de Boter toe en meng.
  • De gekoelde vloeren op de top met de abrikozenjam. Vervolgens, elk met één tot twee eetlepels van Glazuur en strooi op elkaar. De rest van het Glazuur op de bovenkant en aan de buitenkant verdeeld.
  • Een minimum van vier uur in de koelkast.
  • Geef een reactie