Hoe (on)gezond is zout eigenlijk?

Een nieuwe studie maken van de rondes, die onlangs werd gepubliceerd in the New England Journal of Medicine. Kop: Wereldwijd 1,65 miljoen mensen sterven jaarlijks aan de gevolgen van een hoge zoutinname. Doodsoorzaken: hart-en vaatziekten (met name hypertensie), veroorzaakt door te veel natrium. Er zijn al een oneindig aantal studies naar het verband tussen de consumptie van zout en hart-en vaatziekten. Tot op heden is er geen bewijs was dat, in feite, een verband zou kunnen bestaan. Nu lijkt het er op dat het bewijs worden op het laatst. Afgezien van dat, of een hoge zoutinname is verantwoordelijk voor ziektes, kan het verhogen van het plezier tijdens het eten aanzienlijk, als de zout inname tot een minimum wordt beperkt – de smaak van voedsel wordt aangevoeld als veel beter. Hoeveel zout is OK en hoe u uw zoutinname te verminderen kan, heb ik samengevat in dit artikel.

Salz

Zout is een van de kruiden niet. 1 in Duitsland. Naast de “normale” keukenzout, zijn er een verscheidenheid van andere soorten Zout voor elke smaak en elke portemonnee: Fleur de Sel, Alpine rock zout, rose zout, piramide zout, Himalaya zout, of Hawaiian zeezout, ik ben net te denken.

Hawaii_Meersalz

Hoeveel zout is gezond? Dit is helaas moeilijk te zeggen. Zout is voor ons een noodzaak van het leven. Een volwassene dagelijks nodig heeft. 1.4 g zout, het zout verlies in het lichaam in balans te brengen. In het Algemeen, dit minimum wordt overschreden, maar vereist een aantal keer. De hierboven genoemde onderzoek bleek dat mensen consumeren wereldwijd, gemiddeld 3,95 g zout per dag. Dit is natuurlijk slechts een keer een beetje, maar je moet niet vergeten dat de Cijfers zijn een gemiddelde, waar er veel uitschieters. De geschatte zout inname van de duitse bevolking mannen gemiddeld 9 gram, bij vrouwen rond de 6.5 gram van de dag.

De duitse nutrition society (DGE), bijvoorbeeld, wordt aanbevolen voor jongeren en volwassenen 6 g / dag als een benchmark, dit komt ongeveer overeen met een volle theelepel. De wereld gezondheid organisatie (WHO) adviseert echter nog maar 5 g per dag. 10 g wordt gewoonlijk gedefinieerd als het maximum is bereikt.

Dus, u kunt verminderen uw zoutinname:

  • Schoon Eten! Een dieet met veel verse ingrediënten, veel fruit en groenten en weinig afgewerkte producten, bent u aan de veilige kant. Omdat 80 – 90% van de hoeveelheid zout die we nemen om ons, voegen we zelfs ons eten. Integendeel, het meeste zout is reeds opgenomen in ons voedsel. Afgewerkte producten, ingeblikt voedsel en Fast Food zijn vaak voorzien van zout, maar ook in brood, kaas, worst, etc. zout is verborgen.
  • Zelf koken! Als je zelf kookt, moet je kiezen hoeveel zout in je eten!
  • Kruid goed! Veel verse kruiden en specerijen en zouten gebruik alleen na het koken. Hier geldt het volgende: de dosis maakt het vergif. Veel mensen zouten zijn extreem sterk. Als u het geval is, probeert u om het bedrag te verminderen van zout stap voor stap. U zult merken dat u zal zien dat de smaak van het voedsel veel meer. En als je zegt dat het eten smaakt zonder zout is saai, het is een indicatie dat je eet te veel zout! 😉

U bent het kijken naar de hoogte van uw zout consumptie? En hoeveel zout je eet elke dag, als je er een hebt?

Geef een reactie