Gaan wild! Waarom ik wilde kruiden liefde…

Een week geleden, ik wandelde door de farmer ‘ s market en wilde kopen, wilde knoflook, ontdekte ik op een markt is een prachtige deelstaat wilde kruiden…de paarse bloem van de Schnittlauchs, evenals de blauwe bloemen van de bernagie scheen een licht bij mij, letterlijk. Ik kon niet naar het verleden en kocht dit boeket voor een Euro. Mijn eerste poging met wilde kruiden in mijn keuken en ik ben helemaal in love!

Wildkräuter

Mijn nieuw gevonden liefde voor eetbare wilde planten en kruiden, om vele redenen, en ik zeg u vandaag, want ik ben ervan overtuigd dat u zal worden gefascineerd zo goed als ik.

Wat zijn kruiden wild? En waarom kruiden zijn wilde geen onkruid?

Eetbare wilde planten en kruiden zijn al lang bekend: borage, Kervel, kamille, enzovoort. Voor vele eeuwen, ze worden gebruikt in de keuken bij de bereiding van voedsel. U kunt echter nooit laten vallen van uw valse naam als “onkruid”. Maar iedereen die heeft geproefd van de verschillende wilde kruiden, wordt al snel van overtuigd dat het allemaal over onkruid. Als ik proefde door de verschillende wilde kruiden in mijn knop-gat, ik was super verrast. Het is de waanzin, die de rijke Smaak openbaarde zich aan mij. Geen wonder dan, dat je nu je weg gevonden naar de gastronomische keuken van deze wereld. Ik ben van mening, kunt u geven een schotel – of het nu Pasta, salade, Pesto, soep, etc. – een zeer speciaal tintje.

Een andere reden waarom ik vind de wilde kruiden die zo boeiend is, is dat je geen behoefte hebt aan de mensen. Ze zijn inheems en kan gedijen perfect zonder de zorg van een mens. De meeste wilde planten en kruiden zijn zeer robuust, dat zelfs bestand is tegen lange periodes van droogte en arme bodems, en niets gemaakt van synthetische meststoffen. Omdat ze niet worden waargenomen in de groeifase op alle van de mensen, ze worden niet beïnvloed door pesticiden of andere chemische middelen. Op hetzelfde moment, u vindt gelukkig nauwelijks aandacht in insecten of schimmels.

Maar het belangrijkste punt dat heeft me overtuigd, is uw bijdrage aan onze gezondheid. Wilde planten en kruiden hebben overleefd, dat het gehele spectrum van een originele en krachtige wilde plant. Je bent vol van mineralen en vitale stoffen. Dus de Daisy is één van de ons meest bekende wilde kruiden, bijvoorbeeld, drie keer meer kalium en Magnesium, vijf keer meer Calcium en twee keer meer ijzer dan dezelfde hoeveelheid sla. En Daisy is zelfs niet het leiden van de wilde kruiden! Bovendien zijn de meeste van de wilde kruiden is het onwaarschijnlijk veel Vitamine C. bevat De brandnetel, bijvoorbeeld, bevat 333 mg Vitamine in 100 g en overtreft het Vitamine C-gehalte van veel groenten en salade plaatsen vele malen! Maar dat is niet genoeg! Wilde kruiden leveren de breedte is ook beduidend meer eiwitten dan de cultuur van groenten en zijn de onlangs in het medisch onderzocht bioactieve plantaardige stoffen, die kenmerkend zijn voor de kleur en de smaak van een Plant. Bioactieve plantaardige stoffen zoals looistoffen, bitterstoffen, enz. ontvouwen tijdens de consumptie van een verscheidenheid van beschermende effecten voor ons lichaam. Ze bevorderen van onze gezondheid en het verminderen van het risico van chronische ziekten. Dit alles is de wilde kruiden door…

Waar krijg ik kruiden?

Wilde kruiden groeien gemakkelijk op de kant van de weg, op de volgende Gazon, of zelfs bij u in de tuin…de “onpopulaire” onkruid. 🙂 De kunst is natuurlijk om te ontdekken deze wilde kruiden-schatten, en te erkennen in het bijzonder. Er zijn nu veel verschillende boeken en zelfs Apps voor een veilige bepaling van wilde kruiden. Een boek vond ik erg goed is “Eetbare wilde planten”. Het is zeer uitgebreid en gedetailleerd.

%image_alt%%image_alt%

Die heeft geen tijd om te gaan op wilde kruiden te zoeken, moet je kijken als ik naar de dichtstbijzijnde wekelijkse markt. Sommige van de boerderij winkels die ik heb ontdekt in het afgelopen jaar zo ‘ n wilde kruiden boeketten…op het moment, echter, ik ben nog steeds niet van bewust.

Koken met wilde planten en kruiden – maar wat?

Toen ik mijn Federale wilde kruiden mee naar huis, ik was niet helemaal zeker wat ik werkelijk willen koken. Maar om heel eerlijk te zijn: Het is helemaal eenvoudig. Bekijk al de wilde kruiden in uw smaak en intuïtief beslissen wat smaakt dat goed voor je. Sommige wilde planten en kruiden zijn heel pittig, anderen hebben een ui-achtige smaak, anderen denken van Maggi of citroen.

Ik heb geëxperimenteerd met mijn clusters veel. Een grote asperges-recept, dat zal ik in de komende dagen. Maar ook in mijn groene Smoothies en mijn salades, de wilde kruiden zijn geland. En ik was de smaak altijd zeer verbaasd over hoe veel veranderen, zelfs een paar blaadjes of bloemen in de al bekende recepten.

Bovendien, ik liebäugle maar ook met een bijpassende recepten boek, die ga ik waarschijnlijk kopen na mijn vakantie. Want er is niet alleen kruiden, maar ook wilde vruchten…Yum!

%image_alt%

Of madeliefjes, bieslook -, brandnetel-of borage – de wilde kruiden hebben zeker de weg gevonden naar mijn eet-plan en de prachtige Federale wilde kruiden, door de manier waarop, heeft gemaakt ook als een wild boeket bloemen voor meer dan een week in mijn keuken, een grote foto, was niet mijn laatste. Ik ben gaan wild!%image_alt% 😉

Geef een reactie