Yoga voor pijn in de rug – dag van de terug naar gezondheid

Vandaag, op 15.03.2015, hield de jaarlijkse “dag van de terug naar gezondheid”, die pleit voor actieve preventie van rugpijn. Statistisch gezien ongeveer een op de drie volwassenen lijdt aan een in Duitsland pijn in de rug. En een volle 60% van de Duitsers hebben pijnen ten minste eenmaal in het jaar, de back – kinderen zijn altijd meer kans te worden getroffen. Dus, terug pijn wordt beschouwd als “wijdverspreide ziekte niet. 1”.

Velen van u hebben waarschijnlijk een “zittende” beroep of zitten de hele dag in het College of school. Ik ook: Hoewel ik het proberen op te nemen als veel beweging mogelijk in mijn dagelijkse leven ben ik meestal zitten veel te veel. In tussen, ik bouwen, maar ook gerichte Oefeningen in mijn dagelijkse routine, om te voorkomen dat de rugpijn. Want hoewel ik pijn heb, gelukkig, zo goed als nooit terug, ik had een paar jaar geleden een “heks shot” (Spit / ischias). Dit is een zeer plotselinge, helse pijn in de lumbale gebied. Dit ging gelukkig snel, maar ik kon niet bewegen voor een paar uur. Dat was geen fijn gevoel en het kijken was voor mij een teken aan, en op mijn rug.

Ik ben altijd gevraagd wat Oefeningen die je kunt aanbevelen voor de back-ik: Als ik vroeg een paar maanden geleden, in welke onderwerpen u interesseren op het project: Gezond leven, werd “terug naar gezondheid”. Daar heb ik al gemerkt aan het begin van mijn yoga-pad, en het doen van Yoga mijn rug, ik pakte een bedreven in de kunst, kan mij en kan u tips geven over hoe we voorkomen dat de pijn in de rug: ik heb mijn instructeur Holger Zapf, eigenaar van de UNIT sport Yoga wetenschap, yoga leraar en expert op gezondheid terug, voor een Interview over het onderwerp “Yoga tegen weer vroeg pijn”.

 Hannah und Holger

Lieve Holger, pijn in de rug is DE ziekte van de Beschaving par excellence. Nauwelijks een volwassene, had nooit terug en ook meer en meer kinderen en jongeren worden beïnvloed. Yoga kan helpen bij het verlichten van spanning en pijn. Wat zijn de Asana ‘ s bend pijn in de rug?

Lieve Hannah, de schoonheid is dat Yoga kan hetzelfde effect hebben op verschillende niveaus. Dat is de reden waarom het is voor mij belangrijk bij het vinden van de betekenis van pijn op de oorzaken van terug. De oorzaken liggen op fysiek niveau of in de geestelijke gezondheidszorg? Zodra je krijgt een antwoord op deze vraag, u kunt dan op zoek gaan naar specifieke Oefeningen op het gebied van Pranayama, Asana en Meditatie.

Een zeer nuttige Oefening voor pijn in de lumbale gebied is een Variatie van de tijger. In de Viervoetig, het strekt zich uit met de inademing het rechterbeen naar achteren, met de uitademing, trek de knie onder het lichaam en brengen het voorhoofd in de richting van de knie. Maakt je ziet er zo klein en dan breidt opnieuw uit.

Dit is een prachtige mobilisatie oefening voor de lumbale gebied en versterkt de onderrug spieren.

Kniestand

Kniestand2

Bovendien, ik beveel het beoefenen van de Asana ‘ s op een zodanige wijze dat Mula en Uddiyana Bandha set altijd bewaard kunnen worden. Hier is een minder betekent in de intensiteit van de Asana ‘ is vaak een meer en meer spanning in de bekkenbodem en onderste buikspieren. Een echte aanwinst voor iedereen met rugpijn in de onderrug.

Hoe wordt acute lage rugpijn – zou je de Yoga klasse beter doorgeven of u kunt komen nog steeds in het uur?

Als een yoga leraar, ik ben geen dokter. Dat is de reden waarom ik altijd een bezoek aan de arts, om te gaan naar de oorzaak van de pijn. Als de arts geeft het groene licht, maar er zijn geen excuses meer om naar de Mat!

Er zijn ook Oefeningen die u kunt uitvoeren in de pauze in het kantoor, zonder de noodzaak van een yoga Mat en in de sport Outfit springen verspreiden?

Een eenvoudige Oefening die u kunt uitvoeren, zelfs in een Zittende positie. Voor dit doel, het is gewoon recht en rechtop, trek de navel naar de wervelkolom, tilt dan de rechte armen in de voorkant van het lichaam op schouderhoogte. Trek vervolgens aan elkaar, de schouderbladen met de Inademing, en duwt de schouderbladen met de uitademing terug naar de voorkant.

De Oefening correct wordt uitgevoerd, als men het gevoel heeft dat de schouderbladen touch aan de wervelkolom bijna.

Businessyoga

Bedankt voor de tips, Holger!

Voor meer tips en Oefeningen voor een gezond terug kan worden gevonden in het percentage van de donateurs van de “Gezonde rug – rug in te Checken en als je verblijf in het kantoor rug oefeningen” van Westwing, ik denk dat het een groot succes is.

Uw tips tegen pijn in de rug kunt u laat me in de comments! 🙂

Geef een reactie