Waarom Wandelen weer volledig in de Trend is

Zoals ik net heb onderzocht voor deze Post, ik kon het niet geloven…Wandelen is terug in de mode! “Ongeveer 35 miljoen duitse Wandelen: om te genieten van de natuur, tot rust komen van het dagelijkse leven – om iets te doen voor de eigen Conditie,” Fit for Fun was de kop onlangs. En ook vond ik in Mallorca, mijn plezier op de wandeling, en wist niet eens dat het zo “in”.

Ik herinner me nog goed, zoals ik al vele, vele dachten dat jaar over Hiking….”Het is saai, wat stoffige voor oudere mensen, omdat ik nog steeds de voorkeur aan…”, enz. mijn lijst van redenen voor de afwijzing was lang en de Wandel-Beeld in mijn hoofd goed. Maar iets bewoog net voor onze Mallorca-vakantie in mijn hoofd en zo heb ik het lopen gekregen een tweede Kans. En Wandelen is echt cool!! 😉 Waarom zou je in deze zomer tijd voor wandelen verlaten, vertel ik je in deze Post.

Wandern-Mallorca

Wanneer de natuurlijke Wandel-ervaring.

Wat ik hou van Hardlopen, ik ervaren Wandelen op Mallorca is nog veel meer intens: het directe contact met de natuur. Ik voelde de zon op mijn huid, de geur van de velden en de pijnbomen rook, het grind onder mijn voeten voelde, en natuurlijk het prachtige uitzicht te genieten. Vooral in tegenstelling tot mijn normale kantoorbaan, dit was een enorme verrijking! Al mijn zintuigen waren altijd actief. En de verschillende uren van de dag!

Wandelen maakt mooie benen.

In dit opzicht is het Wandelen, Hardlopen is heel erg vergelijkbaar. Het is een veeleisende wandeltocht is een geweldige workout voor het hele been spieren. In de kuit, het bovenbeen, de voet, maar ook de bil spieren hebben om te werken gedurende een aantal uren sterk. Ook ‘ s avonds of zelfs de volgende dag na de wandeling, dit is duidelijk merkbaar. Vooral als je Wandelen niet gewend is. Echter, in het geval van onze tweede wandeling in Mallorca, mijn benen gewend waren heel goed op de nieuwe modus training.

Wandelen het cardiovasculaire Systeem versterkt.

Wandelen is vergelijkbaar met Hardlopen of Nordic Walking is een endurance sport. Echter, in tegenstelling tot wanneer ik ik voelde de wandeling in termen van mijn fysieke conditie is minder vermoeiend dan een kilometer, dezelfde afstand lopen. Zo liepen we, bijvoorbeeld, in Mallorca, een goede 10 km van de dag in een regelmatig tempo en had nog steeds een lichte puls. Ik heb het gemeten met mijn hartslagmeter van belang.

Wandelen is dus een mooie training voor het gehele cardiovasculaire Systeem. Door de lange uren van lichaamsbeweging in de frisse lucht bij een matige pulsfrequentie is ingesteld eenvoudig voorwaarde en tegelijk de vetverbranding stimuleert.

Wandelen is een alternatieve oefening te Draaien.

Net als een loper ongeveer 3 opleiding loopt in de week, ik voelde de tocht als een welkome verandering. In het bijzonder, in het geval van onze eerste wandeling, over rotsblokken en van de gebaande paden in het Tramuntana-gebergte, op en neer, ik heb genoten van de nieuwe belasting voor mijn voeten en benen. De heuvel op, liep ik bijna uitsluitend op de voorvoet. Van de heuvel af ik zette mijn voeten automatisch iets naar links, en ik ben niet gemakkelijk ging op de knieën, zodat de stress op de gewrichten is zo intens. Mijn gebruikelijke “lopende spieren” en kreeg een heel andere trainingsprikkel dan tijdens een normaal Uitvoeren. Daarom Wandelen is misschien zelfs een leuk Alternatief of op zijn minst aanvullend op de run-ABC.

Wandelen is meditatief.

Als ik wandelde in het Tramuntana gebergte, was ik volledig in het Hier en Nu. In het bijzonder, wanneer de paden meer verfijnd werd en ik moest elke stap bewust, niet mijn hoofd op het idee, om de pest me met de gebruikelijke geratel van gedachten. Het hoofd moest Onderbreken. Mijn volledige concentratie vereist. Maar in tussen heb ik gebruikt voor de muur breekt voor kleine meditaties. Ik heb op een steen of boomstronk, sloot mijn ogen en gewoon ademde. Het was zo bevrijdend, omdat ik besefte meteen, hoe onbeduidend ook veel van mijn gedachten eigenlijk, en hoe geweldig het is, maar voor een paar uur, bijna automatisch uit te schakelen. Laat gaan en gewoon worden – de Wandel prachtig!

Ook de Pauze is wandelplezier.

En waar heb ik het over de pauzes…natuurlijk, alleen de beweging zelf niet leuk. Het voedsel van de meegevoerde bepalingen in de natuur is gewoon mooi. Als de warme lunch gemaakt of iets wazig banaan smaakt zelfs twee keer zo goed! Liet me elke kleine picknick, hoe weinig we nodig hebben. Ik heb aardbeien soms over mijn gebroken, lauw of amandelen, blijer, meer dan de pompeuze diner met 3-cursussen.

Er zijn veel Wandel-routes voor elk Niveau.

Een andere geweldige ervaring, ik heb mogen ervaren met mijn nieuwe kennis, was de diversiteit van de muur. We waren bang voor de vakantie extra-een wandelgids voor Mallorca, keek ik in eerste instantie sceptisch….”Goed, trail trail”. Nee, helemaal niet! Hoewel de Tramuntana in uw Vegetatie zeer vergelijkbaar, was een van onze wandelingen er is totaal anders. Tijd liepen we op de oude haarspeldbochten, door dichte olijfbomen, onverharde wegen, laat langs een Bergkam of rechtstreeks op een puntige top te genieten van het fantastische uitzicht. Het was pas toen ik keek nog eens goed met de Wandel-routes in Mallorca, ik ontdekte de bijzondere aantrekkingskracht, soms zelfs de geschiedenis van elke track. Dit heeft me geïntrigeerd!

Onze gids toonde ons de grote verscheidenheid aan wandelpaden voor elk Niveau. Het was echt uitdagende wandelingen, zoals, bijvoorbeeld, door de canyon van Sa Calobra, die alleen kan worden als het weer goed is gepleegd. We vonden echter een eenvoudige, familie-vriendelijke routes die op het verplaatsen veel lucht voor een picknick en ontspanning. Dus, we konden gewoon bladeren in de ochtend en ons op voor een Rondleiding, afhankelijk van de dagelijkse vorm en Motivatie beslissen.

Wandern-Mallorca2 Wandern-Mallorca3 Wandern-Mallorca4

Ik ben erg blij dat het lopen van een tweede Kans. Anders zou ik niet hebben ontdekt de vele voordelen zal waarschijnlijk nooit worden voor mij en de fascinatie voor dit type verkeer wordt gewoon niet begrepen. De dikke laag stof op mijn beeld van het Wandelen is nu gewist duidelijk, en ik ben benieuwd, waar ik en mijn (wandel)weg in het leven…

Ik hoop dat je onderneming deze zomer in de natuur voor te Wandelen. Het hoeft niet te worden Mallorca en de Tramuntana. In het bijzonder, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland bieden de fantastische landschappen voor grote en kleine wandelingen. Of het nu via de Waddenzee of de Alpen….veel mooie wandelpaden voor de deur!

Geef een reactie