Voedsel-Upcycling: Papaya-peper papaya zaden

In mijn post over de Papaya als een Superfood, heb ik kort vermeld dat de zaden van de Papaya ‘ s zijn erg gezond. Meestal worden ze weggegooid, ze kunnen heel eenvoudig, “upgecycelt”.

Papaya5De zaden kunnen gegeten worden, net als dat, de bittere, “peper-achtige” smaak is niet voor iedereen. Een andere manier die papaya zaden om opnieuw te gebruiken is om ze te drogen en te gebruiken als een milde peper vervangen.

De Papaja, knip het in de helft van de lengte en de zaden met een lepel. De resten van het vruchtvlees van de zaden verwijderd – ik geplaatst in de kernen, bijvoorbeeld, in het water, en het vlees van de vrucht met de vingers van de kernen “abgepult”.

Papayakerne3Papayakerne4

Dan is de papaya zaden op een bakpapier beklede bakplaat of in een dehydrator* en 3 uur bij 40°C drogen.

Papayakerne1 Papayakerne2   

De papaya zaden die ik heb gegeven, dan is slechts het in een pepermolen is praktisch mijn peper was er nu toch. De milde kruidigheid van de papaya zaden is een grote, gezonde peper vervangen.

Geef een reactie