Tanken aan het Gardameer

Ik ben weer terug. Uitgerust, ontspannen en vol nieuwe inspiratie.

De tijd om aan het Lago di Garda heeft ongelooflijk goed. Voor mijn vakantie, ik voel me uitgeput. Het was pas toen ik aankwam na een 12 uur lange auto-rit op het meer en besefte hoe onmiddellijk mijn hart maakte een sprong in de Lucht, realiseerde ik me hoe slecht ik nodig de pauze. En het meer was perfect. Ik heb nooit het gevoel in een vreemde plaats. De één of de ander kan denken: Dit is van alle duitse toeristen. 🙂 Maar nee, dat is het niet, een of andere manier. Ik had dit gevoel, omdat ik nog om een Toeristische gezicht. Alleen al het uitzicht vanaf het balkon van onze kleine, door een familie gerunde hotel in Lazise aan het in de avond zon glinsterende van het meer was genoeg.

Gardasee-Lazise

Ik geloof ook dat het de combinatie van de twee elementen, waarvan ik voel me zo aangetrokken tot: aarde (bergen) en water. Het Gardameer biedt veel van. De bergen als de “uitlopers” van de Alpen stralen een rustgevende schoonheid. Terwijl het heldere water met veel vis, eenden, zwanen, enz. zijn zo levendig voor me leek te zijn. Bijzonder mooi is de rit naar de kust weg, die leidt rond het hele Gardameer.

In de vakantie week hebben we niets gepland. We hadden alleen de gids en in de ochtend geopend spontaan een pagina uit het boek en zijn er gevaren. We hebben gezien grote plaatsen: Sirmione, Desenzano en Garda, Bardolino, Garda, Torbole en Limone. Uitsluitend in het geval van Verona, waren we ervan overtuigd dat we wilden gaan op een volledige dag in de stad van de liefde. En Verona is echt de moeite waard de reis.

Anders, we hebben in een week, met waanzinnig goed – niet noodzakelijkerwijs schoon 🙂 – at. De Pasta heeft gedaan om mij hier, en hoewel we hebben gegeten in een van de “Ristaurante” twee keer, waren allemaal dat we hadden gekozen, gewoon geweldig. Vooral de klassieke Spaghetti aglio e olio, of Spaghetti al pesto heb ik geleerd. Het feit dat we de hele dag op de weg een stuk, aten we altijd heel laat in de avond, als het land mensen te maken, en de een of andere glas wijn dan kwam, natuurlijk. Maar ok. Dus het moet zijn tijd. Ik heb geleerd dat het belangrijkste van alles in aanvulling op de Schone Eten, dat kunnen we genieten van wat we eten. Niet loops. Niet toevallig, het eten. Maar op de geur en de smaak van het voedsel te concentreren. Wees dankbaar voor zijn en stoppen wanneer we vol zijn. Het is schoon, het eten, mijn tweede premisse. In de vakantie, het was gewoon niet zo schoon als thuis, maar ik heb genoten van mijn eten bewust. 🙂 Het was gewoon Pasta. Op de markt of in kleine “mom-and-pop winkels”, we hebben die ons van tijd tot tijd met vers fruit en noten. In de Mediterrane landen, altijd prachtig. De aardbeien al rijp en smaken heerlijk. Maar ook amandelen, olijven en perziken zijn hier om heerlijke verse. Daarnaast heeft een dergelijke markt winkelen is natuurlijk een geweldige ervaring!

Een ander Hoogtepunt van onze reis naar het Gardameer, de innerlijke reis was voor mij. Hoewel we maar een week weg, heeft erg veel voor mij en opnieuw ingericht.

Ik heb zo veel boeken lezen en lezingen aan het creëren van een gelukkig leven/ hear me – één voor één – bracht een heleboel kennis. Echter, toen ik op vakantie was en Gelezen/ Geluisterd te zinken in te kunnen verlaten, besefte ik plotseling hoe vergelijkbaar zijn de bevindingen zijn en hoe goed ze bij elkaar passen: Osho, Louise L. Hay, Marianne Williamson, Gabrielle Bernstein, Robert Betz….Die werd beïnvloed door wie, en of ze allemaal gebaseerd zijn, uiteindelijk misschien zelfs op de “cursus in wonderen”, is niet belangrijk voor mij. Het is een heerlijk gevoel om het samenbrengen van de bevindingen van al deze leraren samen. Dit proces ben ik begonnen in mijn gedachten en in een mooie laptop, die ik kocht voor het vertrek, voortgezet. Ik neem al mijn bevindingen, kleine lessen, en affirmaties voor een gelukkig leven en kijk op me opnieuw en opnieuw.

Mijn meditaties, die ik verder. Alleen in de kamer of op het balkon, maar op een gegeven moment voelde ik de noodzaak om te zoeken naar andere plaatsen in deze innerlijke vrede. Dus ik zat in de oude ruïnes uit de Romeinse periode, direct aan het meer in de vroege ochtend of onder de oude olijfbomen, helemaal voor mezelf alleen, in stilte en gemediteerd. Voordat ik kon niet bevroeden. Ik zou mijn gedachte van wat de voorbijgangers, die zie ik, denk dan aan mij en niet zou komen in een diepe stilte. In deze vakantie was ik voor de eerste Keer is het niet belangrijk wat mensen van me denken. Ik was in staat om los te laten en gewoon voor mij. Dit was een grote vooruitgang.

Ook ik heb gedroomd van op vakantie heel veel en ik kon herinneren vaak de dromen. Een droom was heel echt, meer een soort van Visioen. Ik heb bezig uitgebreid met Dromen en hun betekenis, maar dit is een droom die ik had het gevoel dat hij of mijn onderbewuste me iets wilde vertellen. Een duidelijke boodschap van het hart, wat ik moet doen. Ik wil niet te zeggen nog. Voor mij was het baanbrekende en tegelijkertijd onwerkelijk dat zoiets als dit gebeurt. Maar de boeken die ik heb gelezen, een reactie:

Als we toestaan dat ons hart te openen, dan wonderen gebeuren. 🙂 Dat klinkt goed, toch?

Aan het Gardameer ik heb om bij te tanken dus op vele manieren “up”. Ik heb getekend, nieuwe kracht, nieuwe inspiratie, nieuwe indrukken opgedaan, mijn hart geopend, nagedacht, gedroomd, en aten goed. Deze keer beter.

Geef een reactie