Soms moet je wel gek zijn om zonder een Plan!

Eigenlijk heb ik altijd tot de mensen die hebben een Plan. Een Plan voor de toekomst, in het bijzonder voor de professional. En als ik het niet heb gedaan tot nu toe in mijn leven, dan zal het mij toe, iets anders, iets “gek” om na te denken over de toekomst van mijn carrière, laat staan om iets te doen “Gek”. Tot dusver was alles altijd “recht” volgens het Plan, en de klassieke vraag “Waar zie je jezelf over 10 jaar?”, zou ik kunnen slapen antwoord.

Yogamatte

Sinds ik mijn reis van zelf-ontdekking en de stem gegeven heb mijn hart aan ten minste een gelijkwaardige plaats naast mijn hoofd, het is een andere zaak. Ik ben zo vaak geconfronteerd met de vraag naar de betekenis. Begrijp me niet verkeerd, ik vind mijn Werk heel veel en ik weet dat ik geannuleerd goed, maar diep in mij het Fluisteren van mijn hart steeds luider en luider, vraagt om Meer: ik verlang naar meer vrijheid, meer creativiteit om meer te doen in het omgaan met goede mensen, om te geven aan een post, andere mensen iets Goeds, iets fundamenteel zinvol.

Voor een lange tijd heb ik niet toegelaten tot deze innerlijke stem. Ik had een Plan! Maar met de tijd heb ik geleerd dat zogenaamd verstandige plannen hebben geen zin, als ons hart heeft andere dromen. En plannen maken geen zin, als ons hart breidt uit in verschillende richtingen. Tot voor Kort, ik was verlamd door het geheel. Ik had het gevoel dat ik gewoon niet weet wat ik wil. Er is een conflict. Ik wist het niet. Veel gedachten in mijn gedachten rond in mijn hoofd: Zou ik vinden wat maakt mij gelukkig? Hoe ga ik om met mijn huidige Baan? Ik kan twee Taken in parallel? Wat als ik iets gaan doen en het is niet de mijne? Ik zat vast in mijn angst en wist niet om te gaan met de Situatie.

Maar op een gegeven moment werd het mij duidelijk dat ik dacht dat het veel te bekrompen. “Waarom mag ik niet genieten van mijn veilige Baan gewoon een beetje tijd en zien of ik het leuk vindt en of ik kan me voorstellen dat iets voor de toekomst? En ik was niet echt met mijn Blog in het midden, iets te doen, wat mijn hart verlangde zo erg? Alles in het leven hebben een specifieke functie? En waarom moet het per se een klassieke Full-Time Baan voor me? Waarom niet een aantal dingen met de vervulling te doen? Immers, ik ben een Scanner.” Deze nieuwe gedachten waren gek in de ware zin van het woord. Ja, ik heb overwogen de eerder angstige Situatie vanuit een compleet nieuwe invalshoek. Ik ben al gek van mijn Denken en mij in de laatste paar weken, een hele nieuwe boost! De angst langzaam verdwenen en kon ik open mijn hart meer en meer.

En hoe is dat, als men opent zijn hart, komt naar u terug. Een lange geschiedenis met een geweldig resultaat! 🙂 Ik heb me aangemeld voor de eerste module van de Power Yoga Teacher training. Het zal komend weekend plaats in Hamburg en is de eerste stap in de richting van de gecertificeerde 200 uur yoga teacher training. Maar als ik wil om de training te voltooien, besluit ik niet naar nu. Nee. Ik ga dit weekend en kijk als het aan mij. Misschien is het een mogelijke bouwsteen voor mijn toekomst, misschien doe ik het maar alleen voor mij…ik vertrouw erop dat mijn hart mij zegt.

En dat ik nu een Plan maar toch, het voelt vreemd ook heel goed…vreemd, maar goed. 🙂

Geef een reactie