Een paar dagen geleden vroeg ik op Twitter of u kan ook schoon, vegetarische/ veganistische recepten op mijn Blog, stel je voor. Het antwoord is een duidelijk “Ja”. Nog een korte tijd geleden was ik eigenlijk een chef-kok moffelen. Het moest snel en zeer kostbaar. Ondertussen koken maakt mij, maar echt leuk. Ik ontdek elke week komen er nieuwe gerechten en recepten voor mij, ik heb nog nooit geproefd of nooit echt. Opnieuw en opnieuw heb ik de laatste tijd voor nieuwe inspiratie, ik hou van om te proberen en je in de toekomst zou willen delen.
Alle focus is op de Schone Eten en Schoon Koken is voor mij! Dus hier zijn de eerste recepten in de serie “Kristin schoon koken”.
Vandaag de dag zijn er pompoensoep met Appel en Curry.
-geïnspireerd door Jenny van mijn Twitter Tijdlijn
Wat je nodig (voor 2 porties)?
- 1 Hokkaido pompoen (met schil)
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 ui
- 2 zure Appels (met schil)
- 1l groentebouillon
- 3 Plakjes Gember
- 1 Schot Van Amandelmelk
- Kruiden: Piri-Piri of Cayenne peper, kerriepoeder, zout
- Olie: Chili-Oranje Olie
- 1 snee volkoren brood/ toast voor Croutons
Hoe voor te bereiden op je pompoensoep?
Goede Eetlust! En me gemeld, zoals de pompoen soep smaakte u!