Schoon recepten: pompoensoep met Appel en Curry

Een paar dagen geleden vroeg ik op Twitter of u kan ook schoon, vegetarische/ veganistische recepten op mijn Blog, stel je voor. Het antwoord is een duidelijk “Ja”. Nog een korte tijd geleden was ik eigenlijk een chef-kok moffelen. Het moest snel en zeer kostbaar. Ondertussen koken maakt mij, maar echt leuk. Ik ontdek elke week komen er nieuwe gerechten en recepten voor mij, ik heb nog nooit geproefd of nooit echt. Opnieuw en opnieuw heb ik de laatste tijd voor nieuwe inspiratie, ik hou van om te proberen en je in de toekomst zou willen delen.

Alle focus is op de Schone Eten en Schoon Koken is voor mij! Dus hier zijn de eerste recepten in de serie “Kristin schoon koken”.

Vandaag de dag zijn er pompoensoep met Appel en Curry.

-geïnspireerd door Jenny van mijn Twitter Tijdlijn

 

Kürbissuppe %image_alt%

Wat je nodig (voor 2 porties)?

  • 1 Hokkaido pompoen (met schil)
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 ui
  • 2 zure Appels (met schil)
  • 1l groentebouillon
  • 3 Plakjes Gember
  • 1 Schot Van Amandelmelk
  • Kruiden: Piri-Piri of Cayenne peper, kerriepoeder, zout
  • Olie: Chili-Oranje Olie
  • 1 snee volkoren brood/ toast voor Croutons

Hoe voor te bereiden op je pompoensoep?

  • De Hokkaido pompoen in tweeën en met een eetlepel pompoenpitten,
  • De pompoen, in blokjes gesneden
  • Knoflook en ui hakken
  • Apple verwijder de behuizing en de Appels in blokjes gesneden
  • Knoflook en ui in een grote pan met Chili-oranje Olie
  • Pompoen, appel en gember en bak het kort
  • De lauwe groente bouillon en de inhoud van de pan op middelhoog vuur, kook ze 20 minuten
  • De inhoud van de hele pot met een onderdompeling blender, pureer totdat de pompoen soep heeft een romige consistentie
  • Kruiden en naar smaak toevoegen: ongeveer 2 THEELEPELS kerriepoeder, 1 snufje zout, 1 snufje Cayenne peper of 3 druppels Piri-Piri. De pompoensoep moet smaken zoals Curry en spicy.
  • 1 schot van amandel melk en voeg toe aan de pompoen soep is licht romig.
  • voor de Croutons, de full-grain boterham of volkoren toast snij in kleine blokjes snijden en met een beetje Olie krokant bakken
  • Als u wilt, kan worden gekocht pompoenpitten of de pompoen zaden van de pompoen een paar dagen van tevoren om te drogen en dan op de dag van de bereiding in een pan zonder Olie, toast
  • Goede Eetlust! En me gemeld, zoals de pompoen soep smaakte u!

     

    %image_alt% %image_alt% %image_alt% %image_alt% %image_alt%

    Geef een reactie