Ontspannen tijdens de kerstvakantie – Zeven zenmäßige tips van mij

Misschien heb je net hartelijk te lachen bij het lezen van de titel van deze blog post….”Ontspannen in de kerstvakantie? Hoe is dat mogelijk?! Ik kook op kerstavond voor het hele gezin en de andere dagen ben ik op bezoek bij mama, papa, oma, opa, tante Frieda, oom Bernd, de ouders-in-law….En Oh ja, onze buren zijn ontbreken op de lijst!” Als het eruit ziet op je of zo, dan is het hoog tijd voor ontspanning! Kerst is het feest van de liefde….en ook een flinke Dosis zelf-is een onderdeel van liefde en zorg. Als je ontspannen door de kerstvakantie en geen Stress, te laat komt, vertel ik je in deze Post.

Entspannt-durch-die-Weihnachtsfeiertage

Tip 1: kerstdiner, plan vooruit en pre-order

Op kerstavond heb ik thuis zijn dol op mijn gezin, met ons, en we eten onze heerlijke Kerst menu. Al een paar weken van tevoren, ik zit te denken om mijn ideeën bespreken met mijn dierbaren. Dan kopen wij in goed moment: het voedsel dat zijn duurzaam, krijgen we op zijn best een goede week voor, en het voedsel moet vers zijn, kopen we meestal pre-order een dag van tevoren of op dezelfde dag. Grote en hectische Last-Minute aankopen in de gebruikelijke Kerst scrimmage, wij sparen ons dit jaar.

Tip 2: Samen koken in plaats van te koken

Natuurlijk is het mooi om te zweep voor de dierbaren een geweldig kerstdiner, maar ik vind het veel beter, en mijn familie te koken samen uit te nodigen. Vooral mijn ouders houden van deze kookgroepen, Kerstmis, omdat het gewoon moedigt in het bijzonder de ervaring van de gemeenschap! Een peeling van de aardappelen, de volgende is het wassen van de groenten en de ander bakt er iets! Omdat er te veel koks bederven de brij! Ik uit ervaring zeggen het tegenovergestelde! Samen (incl. De afwas) is niet alleen sneller, maar bewaart u ook de bereidingstijd. De familie en/ of vrienden komen gewoon om te koken in plaats van gewoon eten…

Tip 3: Grote familie bijeenkomsten van een dag

Eerder was ik gepland elke dag op de Kerst. Vandaag ben ik tot 1,5 dagen op de weg, omdat het zorgt voor zoveel rust en tijd voor iedereen die bij de familie komt pas een dag samen. Een dag van familie, dag vrienden, en alles wat er spontaan op een bevlieging, is alles mooier. Plannen minder, leven en geniet meer!

Tip # 4: uitnodigingen verminderen

Deze tip gaat hand in hand met de vorige, en zelfs een beetje meer. Als uw Kerst krijgt uitnodigingen die niet kon beloven haar van het hart, maar voelt meer aan de verplichte programma, dan kunt u zeggen. Om het te voelen, en legt uit u te mogen Verwelkomen je, waarom is uw tijd voor u te reserveren wilt volgen in plaats van half aan de uitnodiging. Wees eerlijk naar jezelf en te beslissen: Kerst is geen verplicht programma en meer!

Tip 5: Elke dag, ik opzettelijk-neem de tijd

Als u om de Kerst door de kids bezig, elke dag bewust van de tijd een plant dit jaar met jezelf: ik-tijd! Zorgt ervoor dat je niet gestoord wordt tijdens deze tijd, en heeft u voor u. Uw eigen natuurlijke gedachten, neem een diepe adem, wees dankbaar voor het leefde jaar, en een samenvatting van uw wensen voor het komende nieuwe jaar in woorden. Voor mij is Yoga en Meditatie te doen in deze tijd is zeer goed. Een half uur tot een uur per dag alleen voor mij alleen, zonder Partner, familie, vrienden, kat, Blog, Facebook en co.!

Misschien weet je het al, de tijd tussen de jaren zijn gekenmerkt door de ruwe nachten. Heb je al een eeuwenoude Traditie en hun eigen mystiek, die we moeten gebruiken, maar ook in de tijd van vandaag op een moderne manier. Namelijk, voor onze gratis I-tijd, hoe u ons graag! Ik heb nachten bestelde dit boek: de magie van de ruwe. Ik ben al benieuwd!

Tip 6: haal een frisse neus

Dit aspect kan ook deel uitmaken van de ik-tijd, waarin u een ronde of een wandeling maken en de frisse, heldere winterlucht, de ademhaling in. Een mooi contrast met de vele Indoor activiteiten tijdens de Kerst, en een goede manier om mijn hoofd en om uw lichaam de spijsvertering werkt. Een Plant zo nu en dan een mooie ronde op de buiten, en de zon licht, dat in de Winter, de korte dagen toch erg kostbaar.

Tip 7: Geen geschenken, alleen woorden van liefde en knuffels om weg te geven

Kan deze tip voor dit jaar is een beetje laat, maar toch, ik zou willen geven aan hem als een bron van Inspiratie voor u. Mijn familie en ik hebben al besloten weken geleden dat we ons dit jaar niets Materiaal. We hebben allemaal al zo veel en we willen om te genieten van de tijd samen en de gave, die komt echt uit het hart: liefdevolle woorden, hartelijke Lach en een stevige omhelzing.

Dit waren mijn zeven tips over het onderwerp “Ontspannen Kerst”! Laat hen tot u, en misschien kunt u de uitvoering van de één of andere tip is dit jaar met succes. Tot die tijd: Blijf kalm! 🙂 Laten we horen het morgen weer…

Geef een reactie