U merkte het al: afgelopen zaterdag mijn “Schoon Eten Basics’ -Workshop met de kok in het centrum van Bonn.
De Locatie in Bonn, met uitzicht op de Rijn en de zeven bergen
Het was heel spannend om te worden in staat om achter de Schermen van chefkoch.de kijk door de Workshop “verbinding tussen de Online – en Offline-wereld”. Ook vind ik het altijd geweldig lezer om te weten dat mijn blog. Ik krijg bijna dagelijks E-Mails van lezers die willen om mij te ontmoeten voor een kopje koffie of vergelijkbaar – nkess mijn tijd is dit niet mogelijk helaas, kan je je voorstellen waarschijnlijk. Meer zelfs, ik was blij met mijn Workshop met chefkoch.de nogmaals, sommige lezers en andere bloggers te leren kennen.
Nadat alle deelnemers waren gearriveerd, kregen we een kort welkom door de chef-kok en mij, ten eerste, een rondleiding door de chef-kok Team door de lokalen en geleerd hoe te gebruiken het grootste koken Portal in de duits-sprekende landen.
Na een korte theoretische inleiding gaan we begonnen de vier ‘Basics’ te produceren: kokosmelk, amandelmelk, Amandel boter en plantaardige bouillon. Hoe te maken van amandelmelk zelf heb ik beschreven in deze post. De kokosmelk en de groentebouillon ik ben gaan schrijven in de volgende paar weken in aparte berichten.
Recepten om de vier Basisprincipes die je kunt vinden, maar ook hier op Chefkoch.de:
- Amandelmelk
- Amandel boter
- Kokosmelk
- Plantaardige bouillon
Zelfgemaakte kokosmelk – erg lekker!
De pulp van de amandel en kokos melk (dus de restanten die nog over zijn), we hebben gedroogd en de Cake van de Wortel worden verder verwerkt in plaats van de gehakte noten.
Zelfgemaakte groentebouillon – ook waanzinnig lekker!
De Basis voor herstel duurde een beetje langer dan gepland, en de Honger kwam. Daarom begonnen we dan, snel, koken de werkelijke recepten.
De recepten van het menu kan gevonden worden op chefkoch.de:
- Kleurrijke Smoothie
- Caesar ‘ s Salade (uit mijn boek “de Schone Eten Basics”)
- Quinoa Tabouleh
- Chia Pudding met mango-saus (uit mijn boek “de Schone Eten Basics”)
- Carrot Cake (een andere Versie is in mijn boek “Schoon Eten – Natuurlijke koken”)
We zijn begonnen met het Aperitief, een kleurrijke Smoothie. Voor deze, die we nodig hebben, één van de Basisprincipes, namelijk de amandelmelk. De Smoothie is gemaakt van twee lagen. Eerste van alles, we hebben een Groene Smoothie…
… en dan een rood:
We hebben voor het eerst gegeven aan de Groene Smoothie in glazen en vervolgens de rode:
En als Topping, de spice bloesem mix heeft ons gediend liefde “Alles” van Sonnentor. Ik ben een grote Fan van hem en ook van de deelnemers, deze werd zeer goed ontvangen.
Wanneer de Smoothies werden gedaan, was er eerst een kleine versterking – eindelijk!
Na dat we eerst bereid de Desserts, omdat dit duurde een beetje meer tijd: De Chia Pudding met mango saus moet bronnen, de Carrot Cake is gebakken. Van Carrot Cake maakte ik geen foto ‘ s, alleen van de Chia-Pudding, voor waarmee we de zelfgemaakte kokosmelk:
Ik vond de Chia Pudding is waanzinnig lekker, wat was in de zelfgemaakte kokosmelk. Mijn basis recept voor Chia Pudding kan hier gevonden worden.
Daarna was het over met het Voorgerecht, een Caesar Salade. De Caesar Salade van “Schone Eten Basics” is DE schotel van het boek, die ik vaak eten. Ik HOU van deze salade gewoon! In de tussentijd, heb ik geprobeerd het in vele variaties. De honing die is opgegeven in het recept (1 theelepel) kan gemakkelijk worden weggelaten. Toen ik thuis kwam, oudere, brood, ik snijd het in Blokjes en bak deze in de olijfolie en laat de walnoten. In plaats van Romaine sla ik ben bereid de salade en in de Winter verschillende keren met groene kool, die smaakt ook erg goed! Ik masseerde de Boerenkool met olijfolie, zodat het soepeler. De Caesar Dressing, ik geroerd, en dan gewoon onder.
Het hoofdgerecht was mijn Quinoa Tabouleh, dat is ook een van mijn favoriete gerechten. Deze Variant van het klassieke Tabouleh is snel te bereiden, perfect voor on-the-go, smaakt heerlijk en is gezond – het kon niet beter! 🙂
Na dan, de Caesar Salade en de Quinoa Tabouleh klaar waren, waren we in staat om te eten op het laatste! Dus we waren aangekomen ook bijna aan het einde van de dag. Eindelijk, we hebben een heleboel foto ‘ s en ik was in staat om boeken te signeren.
Voor meer foto ‘ s van de Workshop kunt u vinden onder #ckclean16 op Instagram. Er waren onder andere:
- Simone van Leckerbox
- Samira van Veggie koken wereld
- Jana van gelukkig, gezond, glutenvrij
- Nika van Kleine Tijger
- Adaeze van Nature Goed
- Lars von Kleuren van het Voedsel
- Rene van Rene ‘ s Food-Ervaring
- Laura en Alexandra De Groot Berry
De Workshop was zo leuk en ik wil graag alle deelnemers bedanken u nogmaals voor uw Komst en van de chef Team en mijn uitgever Gräfe und Unzer voor de geweldige samenwerking! Ik hoop van harte in staat zijn om in de toekomst meer Workshops koken – laten we eens kijken wat de komende maanden! 🙂
© Gräfe en Unzer