Mijn ervaring met Bikram Yoga

Voorafgaand aan mijn opleiding tot Yoga docent, ik getest heb me al door verschillende Yoga stijlen, en ik ben, in het einde, de Power Yoga vast. Ook Bikram Yoga is op mijn “verlanglijstje” van de Yoga stijlen die ik wilde proberen, ga ik maar nooit. En ook al heb ik een Bikram Studio bij mij in de buurt. Er is altijd iets… afgelopen week was het eindelijk zo ver: ik ging naar mijn eerste uur bij Bikram Altona, van de ik u vandaag rapporten. Van tevoren heb ik bezet mezelf heel intensief met Bikram Yoga, en Bekende van iets of de andere over. Sinds deze Yoga heeft een bijzondere eigenschap: het wordt beoefend in de hete 40°C, 90 minuten lang. 26 Oefeningen (Asana ‘ s en Pranayama), altijd in dezelfde volgorde, ongeacht welke Bikram Studio in de wereld.

Sonnenuntergang Fuerteventura

Helaas, ik heb niet een woestijn foto of afbeelding van de stralende warme zon zou passen veel beter op het onderwerp “Bikram Yoga”. Maar een zonsondergang is prachtig, warm, het was er op alle gevallen! 😉

De Gedachten Gaan Rond In Cirkels

Voordat het uur begon, begon ik te denken. Of mijn geselecteerde kleding in orde is, of citroen water is OK of moet ik liever mineraalwater te nemen, en of het saai is, te herhalen in elk uur van dezelfde Asana ‘ s. Meestal is het niet helemaal mijn soort, om me van tevoren, deze “zorg”, eigenlijk ben ik altijd volledig ontspannen en kijken uit naar nieuwe uitdagingen erg relaxed. Op mijn Mat kwamen de gedachten gaan maar door, maar dan direct in. Ik had een extra middag klasse om 16.30 uur, omdat ik hoopte dat dit moment zou nog steeds al het werk en de klas is nogal mau bezocht. Ik had het mis! De kamer gevuld en gevuld. Ik heb ze niet geteld, maar er waren ongeveer 30 yogi ‘ s in de kamer. Waanzin! Zo veel mensen had ik nog nooit eerder gezien in een normale Yoga les (met uitzondering van speciale Workshops). Alle van hen droeg zeer schraal kleren. Met een warme broek en een T-Shirt kwam ik voor mij bijna alsof ik zou het dragen van een pak sneeuw in de Sauna. Maar ik wist nu, eindelijk, gedragen om wat voor gelegenheid het kleurrijke Yoga Bh ‘ s, of zelfs strakkere broek, die ik had me altijd afgevraagd, als ik had gezien dat ze in verschillende Online winkels.

De Lessen

Toen ging het uit. De leraar sprong op haar sokkel voor, in en stel uw microfoon. Podium en microfoon? Waar ben ik hier beland?! Yoga keer is anders. Naast mij zijn er nog twee andere deelnemers waren er voor de eerste Keer. De leraar had ons vanaf het allereerste begin-en onze namen in de aanslag. U gaf ons zo nu en dan extra instructies en waardevolle tips. We zijn begonnen met de eerste Pranayama Oefeningen voor de Asana ‘ s kwamen. Ik besefte dat, als de eerste van de parels van zweet stroomde. Daarna zijn we begonnen met de Asana ‘ s: halve maan met een back bocht, preventie, stoel in 3 varianten, Adler, van het voorhoofd tot de knie, Staande, staande buiging, de balans, de benen strekken van zijn voorhoofd naar de grond, driehoek, het voorhoofd tot aan de knie in de aan te pakken, boom -, teen-stand, en de Savasana, abdominale druk, rompflexie, Cobra, sprinkhanen, boog, Held, de helft van de schildpad, de kameel, het konijn, de romp flexie, de rotatie van de zitting, zo nu en dan een paar seconden in de Savasana. Op het einde, nogmaals, Pranayama (Khapalbhati, de brand-ademhaling), en de Savasana. Een grote collectie van de Asana ‘ s, zijn er, bijvoorbeeld, hier bij Bikram Yoga Altona.

Hoe was het?

Als ik het moest omschrijven Bikram Yoga met één woord, het zou “anders” zijn. Niet alleen is de temperatuur waarbij deze wordt beoefend, is anders. Het wordt onderwezen in de Drillton en zoals reeds hierboven is geschreven, met de microfoon, die het geluid moet waarschijnlijk worden bij temperaturen ook – anders waarschijnlijk niet zou houden. Het lassen van het aanbod na de eerste paar Asana ‘ s, en mijn T-Shirt vast aan het lichaam, als ik kon kijken. Snel, besefte ik dat ik mijn handdoek die ik had was veel te klein. Het zou in ieder geval zo groot als de yoga Mat. Ik dacht echter naïef, een normale handdoek zou genoeg zijn, de volgende Keer neem ik een aantal douche handdoeken. Ik had het gevoel te hebben nog nooit in mijn leven zo veel zweet, zelfs in de 90°C Sauna. Immers, ik had veel te drinken en citroen water was ook perfect in orde. Drinken we niet mochten, maar toen we wilden – ook de water-einden worden gegeven op de Bikram Yoga en zullen worden aangekondigd.

Problemen met de bloedsomloop, duizeligheid en dergelijke, die kunnen optreden in het geval van beginners, ik had er geen. Ik was in staat om deel te nemen aan een Asana in het einde, ik ben blootgesteld aan alle Oefeningen. Echter, de volgorde van de Asana ‘ s ik was volkomen ne. De uren die ik tot nu toe hebt bezocht, werden altijd gebouwd compleet anders. In eerste instantie moest ik vroeg me af of het niet saai is om steeds dezelfde Houdingen. Nu denk ik dat in het licht van de warmte zeer goed is dat de volgorde van de uren is altijd hetzelfde. Zo weet je op een bepaald punt wat daarna komt en niet na te denken – maar natuurlijk is alles aangekondigd, en je moet niet vergeten niets.

Het Denken is gestopt met het begin van het uur, tijdens de 90 minuten van mijn gedachten geen Kans hadden, zwerven rond zuschwirren. Ik heb zelfs in de “normale” uren, zeer goede grip en kan worden uitgeschakeld zonder problemen, maar bij Bikram Yoga is weer anders. Door de warmte had ik het gevoel nog meer in mezelf en om zich volledig te focussen op mij. Dit kan ook het gevolg zijn van het feit dat het alleen toegestaan is om te observeren jezelf in de spiegel, en niet te kijken naar de buren, anders kunnen er Problemen zijn – en de trainer ziet alles.

Hoewel de 90 minuten waren vermoeiend, ik voelde me toen erg goed. In de avond mijn man vroeg me hoe het was toen Bikram Yoga. Ik kan geen antwoord, want ik had voor de verwerking van alle nieuwe indrukken. Vandaag kan ik zeggen, maar Bikram Yoga heeft met veel plezier – ik kom terug! 🙂

Als u reeds ervaringen met Bikram Yoga, zal ik blij zijn als u mij vertellen vertoningen in de sectie opmerkingen van jou!

Geef een reactie