Marathon is een adem van verse lucht als 41. Marathon Van Berlijn 2014

Het is nu al meer dan een week van de 41. BMW Berlin Marathon 2014. En ik ben ook verhuisd! Door een gelukkig toeval dat ik in staat was om daar te wonen, vlak voor de Brandenburger tor in de laatste 500 meter – en de ongelooflijke lopers op te vrolijken! Heel gewoon, mijn eigen marathon de lucht ruiken en voelen hoe het zou voelen willen geven in het volgende jaar, misschien ook in deze stad, mijn debuut…

Berlin-Marathon-2014-Brandenburger-Tor

Voor uitslapers-de Marathon van Berlijn is niets, want het gaat zowel voor de lopers en voor de toeschouwers eng vroeg! Om 8.45 UUR gaan de profs van start. Eerder, de hand-bikers en rolstoel gebruikers zijn al aan de Start. Tegen 9.00 uur de massa van de marathon loper in beweging in de golven.

Eerste van al, we waren op 8 Kilometer, de dichtstbijzijnde route punt van ons Hotel. Hoewel dit is een willekeurig gekozen plaatsen langs de 42,195 kilometer, we zijn al ondergedompeld bij Aankomst in het midden van het marathon gevoel van Berlijn. Er zijn veel mensen staan op dit kruispunt en wachtten op de eerste sporters kwamen rond de curve. En het duurt niet lang! Met veel applaus, drummen, jingle en juichen Boe de eerste hand fietsers werden verwelkomd….geleidelijk aan worden er meer en meer van hen! En ook de eerste rolstoel niet lang te wachten. Met zelfgebouwde metgezellen, zij vochten hun weg naar hun bestemming. Deze ervaring heeft een diepe indruk op me diep. Zonder de eerste loper, met barst ik dit positief, bewegende gevoel. Alle ogen waren op het passeren van atleten en het vuur zonder vermoeidheid, elke deelnemer!

Berlin-Marathon-2014-Kilometer-8

Berlin-Marathon-2014-Handbiker

Berlin-Marathon-2014-IchNa ongeveer 20 minuten was het echt hard in de menigte. De topsporters aangekondigd. Ik wist dat ze zou snel zijn, maar het was niet mogelijk ze ooit vast te leggen in een foto. Een hels tempo op en voortdurend over de hele marathon loop! Echter, de grote runner veld is een tuimelde van de ene na de andere en de sfeer is altijd ontspannen. Je zou bijna de indruk krijgen dat het de laatste 2-3 kilometer, en de taakstellingen in het bereik.

Berlin-Marathon-2014-Spitzenläufer

Berlin-Marathon-2014-TsegajeBerlin-Marathon-2014-Flanagan8. Kilometer, had al de lopers zijn nog vers. Na onze verhuizing naar de track die zag er heel anders uit. We zullen binnenkort hier in de voorkant van de Brandenburger tor, op ongeveer 500 meter voor de finish in de zon! En daar, op de 41. Kilometers werden de eerste atleten te passeren, ik kreeg kippenvel! De Interactie van het vermoeide lichaam en tegelijkertijd de overwinning, vastberaden gezichten te zien, was geweldig! Er was geen verschil of het de hand van fietsers, lopers, of de “normale” loper. Ieder zijn eigen charisma van de wil om te winnen in zijn gezicht! En de emoties die deze mensen gedeeld op de laatste meters van hun Marathons met ons, de kijkers, waren fenomenaal! Dan riep hij: het werd gelachen, gedanst, gevochten, kuste en nog veel meer! Sommige lopers hielden elkaars handen vast, anderen droegen hun vlag, een aantal klapte in de passerende uitvoeren met de kijkers, anderen vieren waren. Er waren zelfs lopers die kwamen met hun kinderen naar de finish, hun gezinnen, on-the-go knuffel jezelf in de voorkant van de Brandenburger tor, gefotografeerd of gefilmd, de schoenen gingen uit en op blote voeten lopen of zelfs een koud biertje geopend en de laatste paar meters. Alles was er! Alles was mogelijk!

Berlin-Marathon-2014-Dennis-Kimetto Berlin-Marathon-2014-Tsegaye-Ziel Berlin-Marathon-2014-Anna-Hahne Berlin-Marathon-2014-Zieleinlauf

Persoonlijk was ik vooral geraakt door de Ervaring van het verleden naar de huidige meter! Ik was de emotie soms de tranen in de ogen….en, hoewel ik niet op tijd ben! Ik zou graag net zo veel over de emoties van de Snelle finishers! Het liet me ook zien in de uitstraling van de loper: Hey, je kunt het ook! Mijn grote droom Marathon werd door de 41. BMW Berlin Marathon 2014 als toeschouwer, zeker, nogmaals, aangemoedigd! Ja, ik wil uitvoeren in het volgend jaar mijn eerste Marathon en afwerking! Of het nu de 42. BMW Berlin Marathon zal worden…??? Het staat in de sterren. Ik ben van plan om te registreren zeker voor de verloting van een plek om te starten! Laten we zien wat het lot het zo zegt! 😉

Maar zodra mijn halve marathon is op 26.10.2014 – dus niet nog 3 weken op het programma! Ik ben nu weer goed in de Training, nadat ik het geplaatst had mijn nier bekken ontsteking een volledige week, lame! Maar van dit heb ik geleerd meer te luisteren duidelijk naar de signalen van mijn lichaam en meer bewust, in plaats van alleen naar het aantal gereden kilometers, het tempo en de hartslag. Hoe voel je je over mijn huidige uitvoeren? Het is goed voor mij? Wat voor gevoel ik heb in mijn benen? Doet het pijn ergens? Wat gaat er in mijn hoofd? enz.

Mijn laatste lange run is op zondag 18 kilometer. 6 van hen zijn in mijn target race tempo van 5:40 minuten per Kilometer. Het ging geweldig die dag en ik had voor het eerst het gevoel dat ik het kan doen, als ik dat wil! Een paar weken geleden, deze doelstelling 1:59:59 gevoeld, zelfs in de verre toekomst, maar als gevolg van de consequente training plan van mijn running Coach Heiko van het Lopend totaal, voel ik duidelijk hoe ik het heb verbeterd. Mijn tempo voor de lange runs nadert zo langzaam, de 5:40 en ik beschouw dat als een goed teken!

De halve marathon, hier kom ik aan! Marathon, zien we je volgend jaar! 😉

Geef een reactie