Laten we de rivier van het leven

Mijn Post van vandaag inspireerde mij om een post op evenwichtsoefening waarin Juliet is de eenvoudige en toch diepzinnige vraag: “bent u het of doet u het al?” Om ons leven, is niet zo eenvoudig als het klinkt. Natuurlijk, iedereen wil graag “Ja” te zeggen wanneer hij of zij leest de vraag. Ja, ik wil mijn leven actief en niet gewoon een soort van druk. Maar zijn wij eigenlijk om dit te doen?

Wij zijn niet werkzaam zijn meestal veel te, vullen onze dagen met To-do lijsten en belangrijke data, die zijn ook andere, in plaats van ons echt de tijd nemen om ons af te vragen deze belangrijke vraag? Hoe vaak zijn we letterlijk gevangen in ons dagelijks leven en reageren dag in dag uit, om op te treden in plaats van bewust? Of we misschien zelfs bang zijn om te vragen ons de vraag en de Vorm van ons leven op een actieve manier?

Fluss-des-Lebens

Ik was bezig in de laatste tijd heel veel met het thema energie. Na onze trip naar Hawaï in de afgelopen herfst ben ik zichtbaar onder de indruk van dit zeer eenvoudig concept legt zo veel. Energieën zijn overal, in ieder mens, in alle dingen, in de natuur en deze energieën stromen. Alle natuurlijke en volledig gratis. Deze energieën voorzichtig sturen ons in een onbewuste manier en ons verbinden met onze omgeving. We kunnen het gebruiken, maar ook om de vorm van ons leven en het rechtstreeks in de juiste richting.

In mijn verleden, voordat ik weer bezig met mijn bewuste stijl van leven, ik weet hoe het voelt als we niet onze energie op iets wat we eigenlijk echt wilt. Ik heb jarenlang, niet aan wilt iets, dat was uiteindelijk mijn hart. Ik zwom tegen de stroom in en kwam bijna om het even. Opnieuw en opnieuw ik strudelte in dezelfde cirkel, omdat het voor mij de kracht de kracht om tegen de stroom in Zwemt naar links. Daar had ik geen vergelijking, ik dacht altijd dat het leven hetzelfde. Dat moet je gewoon vechten door, en dat geluk en succes zijn het resultaat van hard werken, voor alle energie die moet worden gebruikt! Ten slotte wordt in dit advies wordt verspreid heel veel mensen in onze samenleving.

Alleen in de laatste 2 jaren en met name in de laatste paar maanden heb ik de ervaring, wat er gebeurt wanneer je begint te leven bewust. Volgens zijn eigen hart ‘ s verlangen! Niet volgens de verwachtingen van anderen of wat maakt een goede CV of wat alle anderen doen. “Luister naar je hart”, klinkt zo simpel en toch zo moeilijk, want het is vaak niet te verklaren is waar ons hart verlangt of je zal in de weg van wat we willen. Echter, toen ik begon in de laatste paar maanden, om te luisteren naar mijn hart en laat me geleid voelde ik ineens dat de stroom wordt plotseling in mij op. Alle energie die ik besteed aan het vooraf niet iets wilt, wat ik wil, nu gratis stuk per stuk en kunnen worden besteed voor mijn echte hart begeert. En wat ik heb gemerkt – en ook dat is energie goed is dat ik, sinds toen, schijnbaar met meer energie dan voorheen. Ik ben veel sneller door het lichaam en kan niet geloven dat het er soms op, wat mij op mijn manier, schijnbaar moeiteloos, beheert, of zelfs in de schoot, want die bracht ik in eerder hebben gevochten. En ook de andere, dus dat ben ik gevraagd meer en meer de laatste tijd, of mijn dag is 48 uur: full-time Baan, Blog, Yoga-training, Hardlopen, seminars, het bouwen van een huis,…

Waarom is dit zo? Waarom is het leven ineens veel gemakkelijker dan in het verleden? Omdat ik begon te zwemmen met de stroom mee. En met mijn kracht! De energie duwt me zachtjes in de richting die ik moet gaan toch. Dat gezegd hebbende, ik ga om te worden gedragen door de “rivier van het leven” in de juiste richting en kan de vrijgekomen energie van mijn leven in deze rivier op hetzelfde moment als het goed voelt. Dit is niet een contradictie, zolang het maar gaat in dezelfde richting! Laat gaan, laat gaan, en op hetzelfde moment actief zijn.

Door Robert Betz, en ik hoorde onlangs van een mooie toespraak: “Laat u slijtage van de stroom van het leven – de gids voor een leven van gemak” dat heeft mij getoond, in het bijzonder deze mooie foto van de rivier. Maar andere spirituele leraren zoals Lao Tzu spreken van deze onderbewuste kracht die ons leidt op onze persoonlijke weg en regisseert. Misschien heb ik opende deze gedachten, en aangezien ik mezelf, het voelt alsof mijn leven er een stuk gemakkelijker. Natuurlijk, ook nu nog, hier en daar iets fout loopt en het is niet zo dat alles loopt perfect, maar de fundamentele trend is waar: ik ben gelukkiger dan ooit en ik heb het gevoel, in feite, is “opgelucht”! In de rivier van mijn leven, ik actief werk op.

Geef een reactie