In de WIESERGUT noem je het GELUK!

Je kent het gevoel, na een lange werk-rijke Fase na de shut-down-toets en een frisse geest om de dorst? Eenvoudig Laptop uitvouwen, samenvouwen en weg te gaan? Dus het ging met me mee op onze reis naar de Alpen. Na een intensieve maanden vol mooie hart van projecten en minder mooi, maar noodzakelijke taken ik moest de verandering van omgeving. Ik wist al hoe goed het skiën zou doen, hoeveel het bevrijde mijn hoofd. Welkom fysieke activiteit zonder na te denken. Op het moment dat ik wilde om te ontspannen gewoon alleen langs de lijn, en voor een tijdje niets te doen. In rust en innerlijke vrede.

“Alles wat je nodig hebt, komt op het juiste moment om je,” dacht ik bij mezelf, als ik keek uit naar ons 3-daagse verblijf in het WIESERGUT in Hinterglemm – als een verlengstuk van onze ski-vakantie. De WIESERGUT in de Alpen wordt geprezen in vele media. Het moet behoren tot de beste en meest authentieke Hotels in de Alpen wereld. “We noemen het geluk,” zei de twee trotse eigenaars, Martina en Sepp Kröll, het hebben gerealiseerd met de WIESERGUT van uw droom. Dit is natuurlijk een aankondiging en dus gingen we op zoek is naar geluk, wanneer we aangekomen op onze eerste rookvrije dag skiën. Mijn eerste indruk van de WIESERGUT me verrast. Normaal gesproken, het creëert stormen in mij zonder veel enthousiasme, als ik hoor van een minimale-chique design hotels. Maar deze plek was het anders. Overzichtelijk, modern cube-design, ouderwetse grote kamer sleutels met florale Versiering, een open uitzicht op de vloer beton op de muren, warm, gezellig, houten vloer, moderne open haard in de hal, een zacht donzen bedden in de kamers, futuristische badkamer en een traditionele vilten tapijten voor warme voeten…schijnbare tegenstellingen-maakte me meer dan nieuwsgierig. De coole, minimalistische duidelijkheid Verenigd met de liefdevolle, warme Details van de Alpine wereld. Het voelde op het onbekende zeer goed.

WIESERGUT-Welcome

WIESERGUT-Eingangshalle

WIESERGUT-Gutshof-Suite WIESERGUT-Cafe WIESERGUT-Zimmer

Echter, op de eerste dag, was ik te gespierd genieten van het gevoel van vol zijn. Mijn hoofd had uitgeschakeld zijn van werk, maar in mijn gedachten was ik nog skiën in de bergen en had voor het verwerken van de nieuwe indrukken. Ook, ik was op zoek naar de Schone Eten expert voor het diner. Het eten in de WIESERGUT is meestal bereid met regionale producten, en soms zelfs met voedsel van de boerderij. Het is Allemaal Biologisch! Daarnaast is de senior baas heeft enorme lol, om te genieten van ons als gasten met hun vers gebakken brood, geladen met kaas en kruiden mengsels. Veel van de schone diner gerechten waren volgens de kaart, niet vegetarisch, maar ook op de individuele verzoeken, was zeer vriendelijk en met veel creativiteit is niet meer reageert. Wie graag vlees eet, vooral biefstuk, zult u waarschijnlijk genieten van het beste en zachtste weide steak van je leven – dus mijn vriend heeft mij verzekerd. Mijn absolute Schoon het Eten van de hemel, echter, was het Ontbijt in de WIESERGUT. Geen ontbijtbuffet, maar alles wat je kan wensen, vers op tafel: sappen, Smoothies, fruit, zelfgemaakte muesli, fruit, soep, worst, Alpine kaas -, groente-sticks, verse platte kaas met Kruiden, crème van tarwe en nog veel meer. We hebben onszelf verwend met zelden zo veel tijd en opbrengst voor ons Ontbijt!

WIESERGUT-Frühstück WIESERGUT-Snack WIESERGUT-Clean-Eating

In het algemeen, dit is een ding van de tijd in de WIESERGUT! Met mij, je bleef na een dag voelde. Een geklokt man zou nu zeggen: “Nou, je hebt niet veel gedaan! Slapen, eten, lopen, lezen, dromen, zwemmen en sauna…” is Juist, maar als je wist, lieve stress maker, wat er gebeurd is Binnen… Op de eerste dag van de minimalistische leven en Design irriteerde me een beetje. Het was gewoon ongewoon voor mij. Op de tweede dag dacht ik: “Hoe heerlijk is helder, licht en gezellig is het hier”. En op de laatste dag dat ik gesmede plannen over hoe ik zou kunnen maken van ons huis meer duidelijk en liefdevol ingesteld, en hoe veel hebben we niet nodig. Ik heb niet alleen maar voelde me ontspannen en helemaal op mezelf. Ik voelde me ook heel duidelijk uit, wat is op dit moment absoluut in mijn leven, en wat niet passen op dit moment. Kreeg ik de sterke behoefte om grondig op te ruimen. Duidelijkheid te creëren. Om echt te leven volgens mijn principe: “Behouden wat goed voor je is (en wat JE BENT), en niet (of niet langer) laten gaan van wat goed voor je is.” Het tintelden in mij, wanneer ik dacht dat ik mijn leven nog meer. Niet alleen in de Grote als in de Professionele, maar ook in de zeer Kleine – boeken, kleding, schoenen of decoratie!

WIESERGUT-Ich-Zeit

WIESERGUT-Schwimmen WIESERGUT-Sauna WIESERGUT-Ausblick

En dus heb ik krabbelde op een kinderlijke vreugde aantekeningen in mijn boekje, terwijl ik genoot van de warme, gezellige rustruimte van de Sauna naar de met sneeuw en ijs bedekte hellingen van de Zwölferkogels keek en mijn Detox thee. En ook de zachte Massage met de hemelse geurige Olie daarna kriebelde weer, al mijn creativiteit.

Natuurlijk, ik had me verheugd op de laatste dag, om thuis te komen, maar ik wilde gewoon graag deze speciale WIESERGUT-gevoel. Noem het geluk. Ik noem het na de 3 dagen pauze op een ongeëvenaarde helderheid en een behaaglijke warmte die mij heeft aangeraakt op een duurzame manier. In de Buiten en Binnen.

Veel dank aan de familie Kröll voor de warme uitnodiging voor dit heerlijke verblijf!

Bron Foto: Afbeelding 1, Günter Standl

Geef een reactie