Granaatappel zaden Een korte handleiding

Heb je je ooit afgevraagd hoe je kunt zaad van een granaatappel, zonder de noodzaak om vervolgens het opknappen van de keuken? Ik werd gevraagd meer en meer de laatste tijd en mijn zus belde me een paar dagen geleden nog eens extra voor! 😉 Daarom, ik zal u tonen mijn aanpak in deze post.

Granatapfel

Mijn eerste granaatappel, ik kocht een paar jaar geleden, heel naïef, zonder een idee over hoe uit te brengen van de kernen. Het resultaat was een keuken die eruit zag als een bloedbad had plaatsgevonden, en een daarop volgende reiniging. Dus ik moest uitzoeken hoe je de zaden uit, zonder de noodzaak om vervolgens het opknappen van de keuken. Als een resultaat, ik gegoogled en mij verschillende opties overwogen en uitgeprobeerd. Want het is niet zo gemakkelijk te vinden in de (voor mij) de beste methode is, zou ik graag aan u voorstellen kort, misschien de een of de andere, in het verleden had het zelfde Probleem.

Granatapfel schälen

Naast de granaatappel, je moet niets meer dan een bak met water. In de eerste stap (linksboven) ik snijd de granaatappel slechts in twee helften, en vervolgens water (rechts boven). Wie niet graag snijd de granaatappel, omdat dan een aantal van de kernen zijn gesneden, kunnen snijd de stengel en vervolgens met handen te breken uit elkaar. Als de granaatappel helften in het water is, kan je hem gewoon “los” en de kernen. De zaden zinken naar de bodem en de wanden zwemmen aan de oppervlakte van het water, zodat u kunt gemakkelijk scheren (linksonder). Vervolgens gooi het water (rechts onder) en – klaar!

Granaatappels het tellen van de manier, Superfoods en zijn op dit moment in het seizoen. Ik eet ze in fruitsalades, muesli, Pap… De zaden kunnen worden opgeslagen zonder problemen een paar dagen in een afgesloten pot in de koelkast.

Goede Eetlust! 🙂

Geef een reactie