Goede vetten, slechte vetten

“Vet maakt je vet.”, “Vet is slecht.” – Wat veel mensen nog steeds denken, is niet waar. Vet is essentieel voor het leven en kan zelfs helpen je gewicht te verliezen, indien op de juiste vet. Veel mensen eten te veel “slechte” en te weinig “goede” vetten. Maar wat is goed “en wat” slecht “vet”?

Aromatisiertes Öl

Dierlijke Vetten

dierlijke vetten: worst, kaas, Boter, Chips, snoep, patat, Croissants…

TRANS-vetten

Als een meerderheid van de bevolking, ook ik dacht tot voor kort dat Margarine beter en gezonder dan Boter. Dit is verkeerd. Plantaardige vetten, zoals die in Margarine, gebruik kunnen maken van ons lichaam, hoewel het vaak beter dan dierlijke vetten, maar Margarine bevat TRANS-vetzuren, die schadelijk zijn voor ons lichaam. Transvetten worden geproduceerd door industriële behoud van Oliën en vetten. Deze zijn vooral te vinden in industrieel geproduceerde voedingsmiddelen, zoals kant-en-klaarmaaltijden, koekjes, en Margarine. TRANS vetten verhogen het slechte LDL-cholesterol (het cholesterol is niet inherent slecht, er zijn naast de slechte LDL-cholesterol of HDL-cholesterol). TRANS-vetten zijn voor het lichaam slecht en hebben geen voordelen – afgezien van het feit dat ze de smaak goed is.

“Low-Fat” Voedsel

De Verklaring van “low-fat” is niet beter dan het vette voedingsmiddelen. Vanwege het feit dat het voedsel minder vet bevatten, de voedingsindustrie, het gebrek aan smaak, natuurlijk, verschillende race: met suiker. Van toepassing op rubber, bijvoorbeeld als “low-fat” draagt een totale idioot is ook een gevoel van: gummy beren zijn altijd laag in vet.

Goede Vetten

Mono-en poly-onverzadigde vetzuren, gezonde “vetten”. Deze ons lichaam nodig heeft! Enkelvoudige en meervoudige verzadigde vetzuren zijn in:

  • Noten en zaden
  • Olijven en olijfolie
  • Zonnebloem olie
  • Walnoot olie
  • Lijnzaad, Chia Zaden
  • Avocado
  • Haring
  • Zalm
  • Tonijn

Geef een reactie