Gezonde Snacks: groente chips, maak je eigen

Bent u meer van de Chips – of de chocolade types? Hartig of zoet? Ik moet zeggen: beide! Vaak is het Probleem: is de verpakking slechts eenmaal is gewist (die moet neem hersluitbaar chocolade?!). In afgewerkte chips, kunstmatige aroma ‘ s en smaakversterkers, die verantwoordelijk zijn voor het feit dat we het niet kunnen laten ze vast. Bovendien zijn ze gefrituurd en veel te vettig. De oplossing is om niet te kopen. Of, beter nog, gemakkelijk te produceren, in de vorm van een gezonde variant. Groente chips kan gemakkelijk worden zichzelf te herstellen en zijn ideaal voor een gezellige TV-avond op de Bank of in het Schoon het Eten van een Snack.

Gemüsechips

Voor mijn groente chips die ik gebruik in aanvulling op de klassiekers – aardappelen – zoals wortelen, Pastinaak, rode Biet, zoete aardappel, radijs, Kool of groene kool. “Kale Chips”, dus Boerenkool Chips” een paar jaar geleden al DE woede! De groente chips zijn snel te bereiden, knapperig, licht en smakelijk. Zij kunnen worden bereid in de oven of raw-kwaliteit in de dehydrator. Voor de productie van de Chips in de dehydrator, geen olijfolie wordt gebruikt.

%image_alt% Gezonde Snacks: groente chips stemmen: 4 waardering: 5 u: Neem het recept tarief! Print recept Gezonde Snacks: groente chips stemmen: 4 waardering: 5 u: Neem het recept tarief! Print recept bereiding bereidingstijd 10 minuten 50Minuten voorbereiding 10 minuten, kooktijd 50Minuten

  • Menu Het Dessert
  • Veganistische keuken

Ingrediënten

  • Aardappelen
  • Zoete aardappelen
  • Pastinaak
  • Rode biet
  • Olijfolie*
  • Zout*

Porties: Ingrediënten

  • Aardappelen
  • Zoete aardappelen
  • Pastinaak
  • Rode biet
  • Olijfolie*
  • Zout*

Porties:

  • Menu Het Dessert
  • Veganistische keuken

Instructies

  • Maak de groenten schoon en schil. Met een groentesnijder (ik heb mijn Leuker Blokjessnijmachines) het gebruik van de V-slicer. Hoe dunner de plakjes, de meer knapperige Chips zijn.
  • Een beetje olijfolie met zout of andere specerijen (paprikapoeder, Kerrie, tijm…), meng in een kom. De groente chips en olijfolie en de kruiden te dekken.
  • Bakplaten met bakpapier en de groente chips gelijkmatig te verdelen.
  • In de oven voor ongeveer 40-50 Min. op 140°C convectie bakken. De oven af en toe open, zodat de stoom kan ontsnappen. Meer kijken vaak tussen krokant en verbrand is alleen een paar ogen kijkt.
  • U kunt ook de Chips worden gebakken in de dehydrator.
  • x

    WEB_Clean eating 1050x500px_CTA2© Gräfe en Unzer

    Goede Eetlust! 🙂

    Geef een reactie