Zwart als de nacht, heet als de hel en zoet als de zonde – hij heeft de klassieke Espresso. Ik drink Espresso, vooral na een goede maaltijd is heel erg dol op, zelfs als ik zou mezelf beschrijven veeleer als een thee drinker. Maar wat als het zou de Espresso tijd, niet in de vloeibare variant, maar in de Vorm van een knapperige bal gemaakt met gemalen amandelen en vanille?! En zelfs à la Schoon het Eten…?!
In mijn laatste energie-bar experimenten heb ik geëxperimenteerd met Espresso poeder en ben op een mengsel aangetroffen, die blies me weg in termen van smaak. Dit Espresso-krokant ballen zijn zo ongelooflijk lekker! Niet alleen Espresso jezelf! En ik zeg: je Wakker ook!
Vandaag, daarom is er een prachtig recept voor zelfgemaakte Espresso-krokante balletjes voor je.
Ingrediënten voor ongeveer 20 Espresso-krokante balletjes:
- 1/2 Kop gemalen walnoten
- 1/2 Kop gemalen amandelen
- 1/2 Cup speltvlokken (ongezoet)
- De Espresso poeder in een Nespresso capsule, enz.
- 1/2 Cup agave siroop of honing
- 1 THEELEPEL gemalen vanille
- 1/2 THEELEPEL kaneel
Voorbereiding:
De Espresso-krokante balletjes herinner mij in de smaak en consistentie te Giotto…alleen zonder suiker! Ze smaken enigszins van de koffie, maar ook noten, vanille en kaneel. Natuurlijk is het de vraag of de koffie is erg netjes…maar om eerlijk te zijn: ik drink graag een Espresso geven de voorkeur om te eten deze zelfgemaakte krokante balletjes als de Rocher, Giotto en co.! 🙂 De Espresso-krokante balletjes zijn opgesteld in een handomdraai en kunnen worden opgeroepen snel aan voor de onverwachte koffie te bezoeken. Niet alleen uw gasten zullen blij zijn! Buon appetito!