Emotioneel Waarom Eten wij Zoete gerechten

De vorm van uw lichaam volgt de vorm van je gedachten!

Om verandering te brengen In je lichaam, moet je eerst beseffen wat hem gevormd.

van “mijn Hongerige hart te vullen met liefde in plaats van voedsel”

Vandaag is dag 3 van de Geen Snoep Uitdaging en ik ben blij dat zo velen van u zullen deelnemen, en zo goed als ik uw onbedwingbare trek voor snoep willen ontsnappen. Maar waar komt onze “Verslaving komt eigenlijk” na chocolade en co.? Waarom hebben we het gevoel moet u in sommige tijden van ons leven zo wanhopig? Velen van ons eet heel gezond, maar kan het niet laten gaan van de nog niet. Wat zijn de werkelijke oorzaken? Mij, het onderwerp is voor een zeer lange tijd, want het is duidelijk dat het niet het gebrek aan discipline, of het gebrek aan Kennis is, wat chocolade is onze voortdurende metgezel. Er is iets Diep in ons dat roept om snoep. Een emotionele Honger wil worden voldaan. En sinds we zijn snel naar het echte onderwerp: Emotioneel Eten.

Emotional-Eating

Emotioneel Eten is, in mijn mening, een zeer, zeer belangrijke kwestie, niet alleen mensen met overgewicht aanpakken. We zijn allemaal emotionele eters zijn, als wij niet in staat om te gaan met situaties en de bijbehorende gevoelens. God zij dank zijn er nu een aantal boeken die te maken hebben met het onderwerp uitgebreid. Ze hebben allemaal één ding gemeen: Emotioneel Eten betekent dat we niet moeten proberen om borstvoeding te geven met chocolade en co. onze fysieke Honger, maar onze negatieve gevoelens. “Het voeden van uw gevoelens” zoals dat heet in het engels zo mooi. We hopen dat de onaangename gevoelens ophouden te bestaan in de vs en een negatieve impact op onze levens impact hebben. Daarom gebruiken we bewust of onbewust aan ongezonde voedingsmiddelen, laat ons voor een Moment op cloud 7 te drijven en ons – voornamelijk vanwege hun enorme suikergehalte – op korte termijn gevoelens van geluk. Maar het is, helaas, een conclusie…nee, nog veel meer zelfs een vicieuze cirkel droeg, omdat op het laatste na een paar uur het gevoel van geluk is gegaan, en het slechte Geweten plagen ons. De problemen worden niet opgelost, maar het lichaam van een “slechte” calorieën rijker.

De situaties waarin we worden ‘Emotionele eters’ kan absoluut niet. Het is echter altijd situaties waarin we te maken hebben met negatieve emoties: Heartbreak, angst, frustratie, Stress, teleurstelling, woede, etc.! We proberen iets te compenseren voor de snoepjes, wat kunnen we ons op andere manieren…. We hunkeren naar de liefde en aanvaarding van andere mensen. We hunkeren naar in tijden van stress naar ontspanning, omdat we niet langer kan uitschakelen ons gevoel van jezelf in de situatie. Wij gaan niet na de Opdracht die we echt willen voor onszelf, maar zijn afhankelijk van de lof van onze superieuren zogenaamd. We ons omringen met mensen die sleept ons er voortdurend naar beneden te pesten, die we niet kunnen oplossen. We voelen ons alleen en zoeken troost…..In een notendop, al deze situaties eigenlijk maar één ding: zelf-liefde en zelfkennis.

Een van mijn blog reader – Beate Huppertz-Hermann – net heeft geschreven een prachtig boek, die u tot mij gezonden, een paar weken geleden. Ik ben blij voor je boek verslonden en ik ben helemaal van je werk. Omdat zelf-liefde in respect van ons voedsel was voor mij een heel nieuwe field-of-view!

%image_alt%%image_alt%Door middel van mijn onderzoek naar het Emotioneel Eten ik heb geleerd, is het wel duidelijk: Onze geest en ons lichaam zijn ook in termen van voedsel sterk met elkaar verweven. Een van mijn favoriete zinnen aan mijn dieet is al Lang “Je bent wat Je eet” en ik kon verlengen nu aan: “Je moet eten omdat je het gevoel”. Als we merken, dat we gaan in sommige fasen van ons leven, steeds meer aan snoep en co. en misschien zelfs nog wat kilo ‘ s op de stijging, we moeten niet ons veroordelen, maar als een Signaal om te begrijpen en om te gaan met de emotionele redenen. De vraag is dus niet: Hoe krijg ik de candy? Maar Wat mijn ziel nu nodig heeft? En hoe kan ik aan deze emotionele Honger eigenlijk?

Een van mijn taken voor de Geen Snoep Uitdaging zal zijn, dus waarom moest ik in de laatste paar weken zo dringend snoep. Te veel Stress? Angsten? Ontevredenheid? Of wat dan ook…het is in mij, en ik ga zorgvuldig te kijken.

Als u graag meer boeken lezen over het onderwerp “Emotioneel Eten”, dan kan ik u het volgende op het hart:

%image_alt%%image_alt% %image_alt%%image_alt% %image_alt%%image_alt%

Geef een reactie