Dus u stopt met uw innerlijke criticus!

Vandaag heb ik niet alleen een nieuwe ETEN TREIN LOVE Story voor u, maar geven u graag een Oefening tegen een bepaalde Vorm van angst die het heeft mijn leven verrijkt op heel veel momenten. We maken allemaal dagelijks een kennismaking met de stem van onze angst, die neemt vele vormen aan, en zelfs karaktereigenschappen. Een goede, oude Bekende, de innerlijke waaier die roept ons zo veel, en haast is van de essentie, dat we met spoed naar ons en gestresst voelt. Als ik hem nu, ik vertelde je in deze Post. De innerlijke waaier, maar het heeft nog steeds een zeer vervelende broertje: de innerlijke criticus. Voor velen van ons is de innerlijke criticus is zo sterk of zelfs nog meer uitgesproken. De innerlijke criticus constant zeurende iets voor ons. Niets is goed genoeg voor ons en wat we doen. Onze kleinste fouten worden als een Heilige van hem, drama, en zelfs de mooiste resultaten vertegenwoordigen hem alleen op de korte termijn.

Wanneer onze innerlijke criticus?

Nu, we ontmoeten hem op een bijna dagelijkse basis. Een klein voorbeeld: Weet je dat? Je bent een bezoek aan een goede vriend, neem een Kopje uit de Kast, want je wilt om uw vriend te helpen de tafel te dekken en whoosh….u dia ‘ s van de Beker van domme manier, uit de handen en kapot vriezen. Wat gebeurt er onmiddellijk in je hoofd? Een stem horen die zegt: “Oh neeeeiiiiin als ik kon……Ik vertrappen….waarom moet mij dit gebeuren?…..hoe kan ik die dingen goed?….wat denk je over mij?….Ik zou de voorkeur geven om te zinken in de grond!!!” Dit is de stem van de innerlijke criticus in zijn beste vorm. Zet meteen je en in plaats van na ons ongeluk te bouwen, het maakt ons met zijn vuige beschuldigingen. Als we het niet gewend zijn, anders deal met hem en de opdracht te geven hem in zijn plaats, laat ons in dergelijke situaties, een stuk van hem, en probeerde te sluipen uit, met zijn hoofd hangen. Wij zijn in staat om te gaan heel anders met hem en systematisch Stilte….hoe dit te doen?! De sleutel is onze beste vriend…

Hoe geven we onze innerlijke criticus in de plaats?

Je hebt in mijn voorbeeld, wijzigingen in de vraag, wat wil zeggen is je beste vriend, in feite, om de gebroken Beker? Wilt u reageren op dezelfde manier als onze innerlijke criticus, of wellicht veel meer liefdevol voor ons, omdat ze kunnen voelen hoe het jammer dat we zijn en dat we niet links voor uw favoriete Kopje met de bedoeling het geval? Ik denk dat het laatste het geval is, en het is mijn eenvoudige Oefening, kunnen we leren in het omgaan met de innerlijke criticus. Kijk naar de volgende Video.

Een enkele vraag en een groot effect, als we denken op de juiste momenten waar onze innerlijke criticus komt. Ik oefen met deze prachtige gedachten voor een paar maanden nu, en mijn innerlijke criticus passie heeft voor het spel van tegen de wind in. Elke Keer als ik een domme Situatie gebeurt, of ik heb niet bereikt mij op dit gewenste doel te bereiken, dan vraag ik me af op de eenvoudige vraag: Wat zou moeten zeggen, mijn beste vriend nu? In de aflevering die ik hoor je stem, die bouwt op me zachtjes en ik voel me met hen in plaats van me te bekritiseren.

Voor mij gaat het ook bij deze Oefening heel goed en in het omgaan met mijn innerlijke criticus ben ik sindsdien aanzienlijk braver en meer vertrouwen. Probeer het ook met u! Ik wens jullie vanuit mijn hart dat heb je hetzelfde effect heeft als ik, als je het verwerven van deze spannende mentale oefening en je innerlijke criticus met mededogen Stiltes.

Veel succes en dank voor het Delen van dit Verhaal!

Geef een reactie