Digital Detox – Eenvoudig uit te schakelen!

Omdat we net in het Midden van de vakantie seizoen, schrijf ik vandaag over een onderwerp dat te maken heeft ingenomen me voor en tijdens mijn vakantie. Ik heb mijn Smartphone altijd bij me en ik ben constant online. Het was voor het controleren van E-Mails, iets te lezen, plaatsen van foto ’s op Instagram voor het verzenden van berichten via What’ s App, tweet of gewoon om te werken op de PC. Men zou zelfs kunnen spreken van een digitale afhankelijkheid. Maar net zoals de zelfstandigen, een permanente toegankelijkheid is voor mij belangrijk, ik kan het niet in het dagelijks leven voor meerdere dagen in mijn E-Mails onbeantwoord, en slechts enkele weken later om te reageren op verzoeken. Ik hou van online te zijn, anders zou ik het niet schrijven van deze zinnen hier waarschijnlijk. Het Internet maakt mijn leven in vele opzichten gemakkelijker en ik wil niet een leven voorstellen zonder het Internet. In het Algemeen, de Online wereld is meer een zegen dan een vloek, maar uiteindelijk is het punt bereikt waar ik opgemerkt dat ik een pauze nodig. Digital detox. Dus ik gaf in de voorbereiding op mijn vakantie naar al onze klanten van tevoren weet dat ik ben niet van plan om een week van belangrijke projecten opgeleverd en natuurlijk, een out-of-office Mail voor nieuwe aanvragen. En dan heb ik verbroken nadat een paar jaar geleden, het Internet en vloog in de vakantie.

Countdown_FuerteventuraOp Fuerteventura geland, ben ik overgestapt op mijn iPhone en het wachten was voor een belangrijk bericht van mijn ouders en de SMS van mijn provider, in de huidige Roaming kosten voor Spanje zijn vermeld. Gewoon uit interesse, natuurlijk! Ik wachtte en wachtte, en het gebeurde niets. Het moet zijn een teken van het lot. Want ik had een volledige offline vakantie en dus mijn vriend is overeengekomen. Laptop en Tablet thuis bleef, alleen de Smartphone kwam met in de vakantie.

In het Hotel is het Internet de kosten van aansluiting 7 Euro per dag, en in mijn achterhoofd had ik nog steeds dat bellen en sms ‘ en in het buitenland is erg duur. Te goed ik herinner me hoe in mijn jeugd, mijn zakgeld ging tijdens de vakantie voor SMS (50 cent per SMS!!!). Op een of andere manier moet ik hebben gemist dat de kosten voor Roaming in de laatste paar jaar, sinds 2007, precies, gestaag gedaald. Dat de prijzen dalen in plaats van stijgen, is ook tamelijk ongewone… Dus ik heb gemerkt dat, sinds de 01. Juli 2014, geschikt voor de feestdagen, de prijzen zijn nog niet gevallen. Zoals hierboven is geschreven, moet hij zijn lot aan dat van de SMS met de inning van de vergoedingen alleen op de 6. Dag bij mij aangekomen. Bellen binnen de EU kost bij mijn provider € 0.22 inkomende oproepen € 0.06 -, SMS-0.07 € en data-roaming, dus mobiel Internet voor $ 1.99 per dag. Ik was erg blij met het overzicht van vergoedingen en kosten alleen na 6 hele dagen offline vakantie krijgen, omdat ik anders zou zijn in het licht van de gunstige prijzen is veel gemakkelijker online. Dus ging ik alleen op de laatste dag van de vakantie online, controleerde ik mijn Mailbox en lees E-Mails – het was spannend om te zien dat in een week vakantie, veel meer Mails komen, zoals in een normale werkweek! 😉

FuerteventuraEindelijk weer online! 😉

De offline tijd heeft me erg goed. Ik heb er echt van genoten, niet om niets te doen, om te kijken voortdurend op de Smartphone, en tijd doorbrengen met de man en volledig te leven in het “Hier en Nu”. Als u denkt, door de manier, niet te missen in de Social Media wereld als iets belangrijk is en dus niet uit te schakelen kunt of wilt, kan ik je alleen zeggen: dit is niet het geval! Maar ik wist dat al! 😉 Maar ik ben volgens mijn digitale Detox nu weer blij te worden online. Dit jaar, na de vakantie bij mij voor de vakantie, en ik hoop dat in de 2. In staat zijn om vakantie weer, dus goed uit, zoals op het eiland Fuerteventura, omdat zulke pauzes zijn zeer belangrijk. Ik zal mij in de toekomst vaker, als het weer het toelaat het werk! 🙂

Nu je ervaringen zijn van belang voor mij! Hoe voel je je over het onderwerp “feestdagen en het Internet”? U bent ook in de vakantie online, of gun u uw offline keer?

Geef een reactie