Anti-Perfectionisme Les 1

Ik heb iets bedacht, en als ik leer met mijn perfectionisme betere deal. Het idee kwam om mij een paar dagen geleden spontaan, als ik al in bed.

Ik zou willen posten op mijn Blog kleine lessen die ik gebruik voor mezelf. Ik ben op dit moment een paar gedachten over hoe ik kan entperfektionieren mijn leven, mijn dagelijkse leven een beetje, en tevreden. De lessen helpen mij te internaliseren van de Kennis beter en misschien zijn ze voor u ook een suggestie te maken.

erbsenzaehlen

Dus op naar les 1…om dit Te doen, de volgende gedachte kwam bij me gisteren:

Heeft u aan het einde van de dag, wat je gedaan hebt! Niet wat je doen kan.

Een geweldig idee, denk ik! Vang ik me weer dat ik gekomen om na te denken over wat ik heb gedaan. “Shit, je wilt strijkijzer vandaag, of te gaan voor de Sport. Niet jij weer!” Met die gedachten, weet je. Op de lange termijn zal je schuren grotten, heel langzaam, ons zelfvertrouwen. Omdat we leiden onszelf elke dag dat we zijn mislukkingen, want we hebben niet alles gedaan. In tegenstelling, we zijn zelden bewust van wat we bereikt hebben uit onze lange lijst. Ook wij overwegen of de gemaakte plannen waren niet aangesloten op alles. Maar dit is een andere site.

Een voorbeeld: De andere avond ging ik naar bed en lag er met een gemengd gevoel: “Hm, je wilde eigenlijk een beetje lezen. En netjes en je hoeft het niet te doen.” Ik zei tegen mezelf: “STOP! Nu je er over nadenkt, wat je hebt gedaan die dag.”

Ik bereid heb voor me in de ochtend een heerlijk Ontbijt. Ik heb in de ochtend is het mediteren. Ik slaagde erin om veel te werken. Ik reed met de converteerbare open huis. Ik ontmoette na het werk een heel lieve, oude collega ‘ s, en met uw koffie op ons dak terras te drinken. Ik heb een body rock Training. Ik heb het gedaan, Bank-a-brac. Ik was het op een lopen. Ik heb mijn Mail uit de verpakking station. Ik heb schoongemaakt mijn blender grondig. Ik heb een groene Smoothie en een Matcha Latte, ik ben net uit de telefoon met mijn ouders. Ik nestelde zich met de kat. En ik zat buiten.

Als ik langs de voorkant van de ogen, heeft mijn gevoel in een keer. Ik dacht: “Wow, wat u hebt gedaan. Zelfs al was het een normale dag!” In het bijzonder, ik blij dat ik me op dit Moment weer aan de grote dingen van de dag, bijvoorbeeld, op mijn Matcha Latte of mijn Ontmoeting met mijn collega.

Zo is het ook met ons, perfectionisten zijn meestal “slechts” een kwestie van self-assessment. Vergelijkbaar met: Is het glas half vol of half leeg. Deze beoordeling zal dan beslissen over hoe we ons voelen. Ofwel als een mislukking, want we hebben niet een ding van 20 dingen die we hebben gedaan voor ons, of geluk, want we hadden een grote, effectieve dag. En beslis voor jezelf!

Een zeer goed idee om dit te implementeren, is in mijn ogen een zogenaamde Dankbaarheid – of leiden tot-Vriendelijk-je dagboek. Schrijf elke avond 3 dingen die je vooral graag over de dag. Dit helpt u om na te denken in de avond is positief, en de dag compleet.

Een dergelijk boekje ben ik begonnen. Ik ben het dus nu, in de avond, vaak over de positieve dingen van de dag om te reflecteren op en te begeleiden naar me om wat ik heb gedaan. Vooral als ik denk negatief. Misschien zou dat iets voor je, mijn liefde-perfectionisten onder u is?! 🙂

Geef een reactie