Als Hummus Kom mijn leven veranderd

Veel heb ik zelden gast berichten van de mannelijke kant aan het ETEN TREIN LIEFDE. Hoe meer van dit ongelooflijk inspirerend bericht door Peffe, dat is pas sinds dit jaar met de Food-Blog van De Veganizer echt blij. Een beetje trots ben ik dat ik een van de mensen, de Peffe gaf de laatste stuwkracht te zijn hart het project vorm krijgt. Daarom wens ik hem van harte Welkom vandaag te gast op mijn Blog en laat hem een detail van zijn Verhaal te vertellen, die zijn leven heeft veranderd. Absoluut inspirerend!

Ik woelen en draaien in bed, heen en weer, altijd lawaai van de stilste wakker, slapen soms, maar meestal minder. Plotseling, de wekker rinkelt…hard en zonder genade. Heb ik geslapen? Ik kies voor de knop voor de sluimer. 5 minuten…het gaat weer…weer de wonderen van de knop drukt, enz. enz. alle van een Plotselinge schok, het is al te laat. Ik voel me een D zou ik een trein overreden, strompel uit bed, blijf op het bed van berichten om op te hangen, red mij naar de badkamer en sprong in de douche. Mijn humeur is niet bij het nulpunt, ik ben aanspreekbaar en het opstellen van het gezicht van een massa moordenaar. Ook mijn vrouw komt nauwelijks uit bed komen omdat de gewrichten pijn. Reuma, maar je kunt niet alles doen wat tegen, zegt de arts. Zo leuk om te nemen van de medicatie en cortisone trekken, het zij zo, als je deze ziekte. Voor het Ontbijt is er geen tijd, ik moet gaan werken en pak me twee sneetjes brood belegd met leverworst, die ik had gesmeerd de avond van tevoren, Maar eerst een snelle SLOK van Mezzo Mix uit de koelkast, koud moet het worden. In de auto en gaan.

Wanneer het werk aangekomen, is het net genoeg voor een “goedemorgen!” naar de dames, maar ook dit is moeilijk voor mij. Tot mijn motor op bedrijfstemperatuur is, zijn losjes geslaagd 2 – 3 uur van de dag. Tijd voor de Lunch…ik heb honger, maar goed. Salade? De groene spul kom je niet vol. Dus, Schnitzel of curryworst met frietjes in de kantine, een koude Cola. Al snel niet eten, ik ben zo blij om tussen zoveel mensen te eten aan de tafel. Nu snel terug naar het kantoor en een reep chocolade als dessert. Na een paar minuten voel ik me weer de grote boze Wolf, Wacker had stenen in de buik. De beruchte lunch gat, ik worstel met de vermoeidheid en bespaar me in de avond.

Eenmaal thuis leg ik me neer op de Bank en slapen voor een ronde, en dan voel ik me weer, net als deze ochtend, ik was het helemaal gedaan. Wat eten we vandaag? Hoe zit het met Rigatoni al forno met veel gehakt, roomsaus en dikke kaas op de top van? Of misschien is het de lever kaas op brood, 4 gebakken eieren? We hebben echt eet heel weinig vlees, dat is wat ik dacht op het moment, eigenlijk. Dit was waarschijnlijk, want ik heb een dag als een soort van gezondheid ritueel is altijd een Appel of een banaan gegeten tegen het slechte Geweten. Ik heb het opgelost met een multi-vitamine tablet in een glas water, een plastic buis voor 89ct. Na de maaltijd, en dan, eindelijk, voor de TV met een zak Chips en een of twee halve liter bier, je wilt leven uiteindelijk. Mijn Positie op de Bank was het meer een stabiele zijligging. De sport? Geen tijd, anders. Wanneer moet ik dat doen? Ook een te veel aan de hand is in de Studio ‘ s en het Uitvoeren van het weer in Duitsland is gewoon te slecht. Mij is al zo grappig, het begint meestal met het hoofd en pijn in de ledematen en eindigt in een soort van grippalem een infectie, en ik heb voortdurend. Deze reguliere buikkrampen nerveus, maar mijn bloedwaarden in orde zijn. Mijn dokter zegt dat je niet veel kan doen, mijn immuunsysteem is waarschijnlijk het Beste. Moet ik gaan voor veel wandelingen, maar wanneer? Op het werk, ik neem altijd de trap, maar het is een of andere manier niet beter.

Er was een klop op de voordeur. “Oh, God, wie kan dat op dit uur?” Snel, rustig, in de goot, en om dat te doen als niemand thuis zou zijn. Spontaan bezoek is mij een gruwel. Ik ben spontaan, maar alleen als je me zeggen op voorhand. Mijn vrouw is al zo raar. Het effect van Cortisone. “Gooi Je een half, dan kunt U beter slapen, zonder pijn!” De vele trappen in ons huis zijn soort domme voor u. Wij kunnen upgraden en een lift voor u te installeren. Ze is nog geen 30 jaar oud. Misschien hardere drugs heeft uw reumatoloog voor u, op een dag, het moet beter, maar ze heeft deze ziekte, omdat ze als een klein kind…

Sleep de tijd!!! Ik poets mijn tanden en bekijk me in de spiegel. Mmmmhhhh, weer is toegenomen, waarom? Ik eet maar een evenwichtige en loop veel. Op een bepaald punt, ik ben kruipen terug in bed niet in slaap kan vallen, gooi en draai me heen en weer en gaat elke rustig geluid wakker.

3 jaar later…

De wekker rinkelt. Ik neem hem mee uit, krijg meteen weer omhoog en ga naar de badkamer. Mijn vrouw is al zittend op je yoga Mat en begroet de dag. Ik poets mijn tanden, drink een glas water met het citroensap en de Cayennepeper en op mijn spullen. Buiten, de vogels en de konijnen in het Park fluiten eet je groene spul. Ik verstuur me met je mee naar een wedstrijd, hangen je vrolijk fluiten. Na mijn twee rondjes door het Park, ik spring in de douche en maak me klaar. Ik zie in de gezichten van de twee goed gehumeurd mensen, die had een rustige nacht. Mijn vrouw drinkt groene thee, mijn kleintje munches zijn granen en genieten van een groene Smoothie. Dus, een groene raket, trakteer ik mezelf nu. Ik ben het rijden te werken en koken mij een pot groene thee. Later is er nog een eiwit shake, ik heb zelfs meng havermout, noten, Boter, gepopptem Amarant, een scheutje lijnolie, cacao poeder en een plantaardige melk. Mijn eerste vaste voedsel is er voor de lunch. Pasta salade met linzen balletjes, Chili sin carne, of een koude soep zoals Gazpacho Andaluz, bijvoorbeeld. Mijn vrouw is niet op de groene sappen, dit is mijn wereld, maar af en toe drink ik hen. Bij voorkeur uit de wilde kruiden die ik maak af en toe voor mezelf sinds ik een wild kruid gids had bijgewoond. Wat namiddag is vandaag nog steeds in gebruik? In de stad een kleine wandeling om te gaan, want mijn vader had altijd uitgedrukt? Of met de Kleine in het Park een paar rondes van Disc Golf, of voetballen? Misschien gewoon met het wiel een beetje aan de Oker lang, en later nog wat gaan drinken met uitzicht over het water en over de dit jaar op vakantie? We rijden naar Tirol, in de bergen, een beetje uit, Wandelen, alleen het uitzicht op de bergen. Wandelen en reuma? Het past helemaal? Ja, het past goed, want vandaag onze dag is niet meer van deze ziekte is vastgesteld, kunnen we bepalen nu de ziekte. Voor bijna 18 maanden, mijn vrouw is vrij van alle drugs, rijden op een fiets, dagelijks Yoga en geniet van haar vrijheid. De arts was sindsdien, en ik kan nog steeds nauwelijks. Mijn bloedwaarden zijn fantastisch, de ben van mijn vrouw, ook heb ik een eeuwigheid op de medicatie, niet langer veel minder kans om ziek te worden en ik ben bezig met Sport bijna elke dag, ik ga graag naar de sportschool. Ongeveer 10 kilo ik verloor gewicht en uitgehongerd zonder en zonder het gevoel dat ik had af te zien van alles. In de avond zal ik koken ons iets Fris, de TV kunnen we, we zitten buiten op ons grote terras en filosoferen over de toekomst. We lezen nu in het ‘ s avonds heel vaak, ik blog nu sinds een paar maanden, de meeste van de tijd in de avond. Dit is een geweldige aanwinst voor mijn leven. Ik moet nu mijn leven zelden uitleggen, ik ben nu ontslag met gelijkgestemde mensen in contact en hebben ontmoet in de laatste paar maanden zijn er een hele hoop leuke mensen. Zoals Kristin bijvoorbeeld. Een jonge vrouw, die brengt me met hun positieve en volledig natuurlijke manier om te Glimlachen.

Het mysterie van onze veranderen, zou je graag willen weten?

We leven veganistisch, veel plezier hebben en dus veel kwaliteit van leven als nooit tevoren. Aan het begin van 2013 het allemaal begon. We waren in deze tijd veel met massa veeteelt en mijn vrouw ontmoet met uw Pilates trainer op een kookboek. In dit boek, veganistisch dieet verlicht reumatische klachten. Deze Informatie heeft vrijgegeven je me vertelde in een gezamenlijke wandeling. Een nacht later, was ze opeens voor me bij de kachel, met het genoemde boek in de Hand:”hier is het boek. Ik zou graag willen, dat we leven op de dag van vandaag, veganistisch!”

“Wie noem je in zulke dringende gevallen? Het was de 110 en 112? Ik ken je niet, maar ik zou u willen vragen mijn eigen leven terug te brengen in orde!!! In het geval van mijn vrouw, de hoofdzekering is doorgebrand!”, Ik dacht bij mezelf op het Moment. Ik bladerde door het boek hoe dan ook, het was “Vegetarisch fit” door Attila Hildmann. Voor mij is het las in het eerste Moment als een handleiding voor een Ikea kast. Wist ik nauwelijks een van de ingrediënten, en was onder de indruk van het naar de exacte gram hoeveelheden, want ik ben meer artistieke vrijheid bij het koken, en ik verzette mij op het eerste. Hoe langer ik aan dacht, des te duidelijker werd het mij, dat wij moeten proberen. Voor mij is het ethische aspect een grote rol gespeeld, maar was altijd te zwak om daadwerkelijk door te gaan met. Indien u helpt het, maar in feite dan precies nu is de juiste tijd om iets aan te doen. Na een paar weken begon het met mijn vrouw, nam ze minder medicatie. Vervolgens richtte ik me meer en meer op echt gezond eten, geen vegetarisch Fast Food, geen additieven, geen smaakversterkers, geen E-nummers, geen suiker en weinig of geen witte bloem, en omdat het is geheel vrij van medicijnen, dat is gewoon geweldig en voelt echt goed.

Maar nu moet ik gaan, we honger en ik ben de kok in het huis. Ik heb je saus bracht een beetje een kleurrijke Hummusbowl met Sesamzaad.

Veganistisch Hummus Kom met sesam saus

Hummus Kom (voor 2 porties):

 • 1 glas kikkererwten (250 gram kikkererwten)
 • 1 EETLEPEL olijfolie
 • 1 EETLEPEL citroensap
 • 1 theelepel komijn (gemalen Komijn)
 • 4 EETLEPELS tahin (sesampasta)
 • 2 EETLEPELS kikkererwten water
 • 2 THEELEPEL paprika poeder
 • 1 THEELEPEL zout

De kikkererwten in een vergiet om zeef en giet de kikkererwten en het water op te vangen en zet opzij. Alle ingrediënten in een hoge pot en deksel met de stick blender, totdat het een romige massa is gevormd.

Sesam saus:

 • 5 EETLEPELS tahin (sesampasta)
 • 10 EETLEPELS kikkererwten water
 • 2 EETLEPEL citroensap
 • 1/4 THEELEPEL zout
 • 1/4 theelepel paprikapoeder
 • 1/2 THEELEPEL komijn (gemalen Komijn)
 • 1 Teentje Knoflook

Het teentje knoflook, de schil en snijd ze in kleine stukjes. Nu meng alle ingrediënten in een hoge pot en deksel met de stick blender. De saus moet worden mooi glad, als het nog te strak, dan kunt u een beetje van de kikkererwten water.

Nu, in het midden van de Kom van de Hummus en buiten de groenten en garneer. Ik heb voor deze Schaal van tomaten, wortelen, witte radijs, sla, komkommer en rode paprika. Hier kunt u, maar Uw Verlangens de vrije loop en, bijvoorbeeld, olijven, hete Pepers en kruiden salade. Met het Snijden van de groenten die u in ongeveer 20 minuten alles klaar en krijg je heerlijke Superfood-Kom genieten. De inspiratie voor de Hummes-Schaal, en de sesam, ik heb de saus door de manier, hier, en hier, en voor mij, geschikt gewijzigd.

Goede eetlust en veel vreugde in veganistisch koken!

Geef een reactie